Lifestyle

Ne bacajte koru od banane: Prelijte je vodom i sačekajte par sati, rezultat će vas oduševiti

Kora od banane može da bude korisna

Ne bacajte koru od banane: Prelijte je vodom i sačekajte par sati, rezultat će vas oduševiti

shutterstock

Na internetu možete pronaći nekoliko recepata sa korom banane u glavnoj ulozi. Od nje možete da napravite čaj, pa čak i vegansku zamenu za meso. Međutim i kora od banane može da bude korisna i za druge stvari.

Pročitajte: Tajna koju mnogi ne žele da znate - Ako ovo stavite u cveće, preporodiće se!

Uzmite koru banane, jednu ili više, i prelijte je vodom. Možete je iseći na komade, ali nije potrebno. Sačekajte nekoliko sati (povremeno mešajte) i gotovo. Upravo ste dobili prirodno i potpuno besplatno đubrivo, bez otpada, za biljke. Inače, smanjili ste količinu otpada u svom domaćinstvu.

Kora od banane sadrži mnoge vredne sastojke poput kalijuma, fosfora, magnezijuma i kalcijuma. Oni podržavaju rast i razvoj biljaka. Možda ste već čuli da treba da zakopate koru banane u zemlju. Način natapanja u vodi je još bolji jer oslobađa više supstanci. Vaše biljke će vam biti zahvalne ako ih zalijete vodom od banane umesto običnom vodom.

Hranjenje biljaka nije dovoljno. Kora od banane može vam dobro doći kod kuće za nekoliko drugih svrha. Kora od banane može se koristiti za čišćenje cipela. Sa unutrašnje strane nežno polirajte površinu cipela. Uklonite ostatke mekom krpom, krstarica.

Kora od banane je takođe jedan od kućnih lekova za čišćenje kožne odeće i tašni. Takođe je možete uspešno koristiti za poliranje nameštaja. Takve prirodne metode često su efikasne kao i proizvodi u prodavnicama. I pored toga, mnogo jeftinije i ekološki prihvatljivije.

RHJPhtotos/Shutterstock

 

 

Komentari (0)

Loading