Lifestyle

Make-up i beauty trendovi koje nikako ne treba primenjivati u 2018. godini

Make-up i beauty trendovi koje nikako ne treba primenjivati u 2018. godini

Trendovi dolaze i odlaze, a za neke je bolje da odlaze. Ovoga puta ne mislimo na one modne, nego beauty trendove koje biste u narednoj godini trebalo da izbacite iz glave, jer ne izgledaju dobro kao što to možda mislite.

1. Prenapadni smokey eyes

Ni sa čim ne treba preterivati pa tako ni s šminkom, posebno kada je u pitanju šminkanje očiju. Prenaglašeni smokey eyes daće vam neuredni izgled i učiniti da vaše lice izgleda neprirodno i agresivno.

2. Previše iscrtane usne

Ponovno, preterivanje... Pune usne su vrlo poželjne među pripadnicama lepšeg pola, zbog čega mnoge nanose olovku za usne i izvan prirodne linije usana, ali preterivanjem nećete postići ništa dobro.

3. Predugačke trepavice

Sve dame bi volele da imaju guste, dugačke i tamne trepavice, a ako nam ih priroda nije podarila, onda često posežemo za veštačkim. Ali budite umerene i u tome, jer predugačkim trepavicama stvarate kontraefekat.

4. Pretanke ili predebele obrve

Prirodni izgled jeste ono što većina ljudi smatra atraktivnim. To ne znači da ne smete oblikovati svoje obrve, ali ne preterujte ni sa tim - bilo da se radi o tankim ili debelim obrvama. Kada ih uređujete, neka to bude što bliže njihovom prirodnom obliku kako ne biste izazivali podsmehe okoline.

5. Solarijum

Ako bi još nešto većina žena htela, to je suncem okupan ten tokom cele godinem jer tada u momentu izgledaju lepše. Ali takav ten nikada nećete dobiti odlascima u solarijum s kojim ne samo da lako možete preterati, nego možete i naštetiti svom zdravlju. A ako već morate u solarijum, onda barem pazite da ne izgledate "reš pečeno".

6. Vamp šminka

Dok ovakva šminka možda izgleda dobro na pisti ili u modnim časopisima, u stvarnom životu izgleda jeftino i vulgarno, piše index.hr. Osim toga, zbog takve ćete šminke izgledaćete starije, agresivnije i grublje, pa nema potrebe da je stavljate na svoje lice.