Bez ovog specijaliteta Badnji dan Neda Ukraden ne može da zamisli: Od bake je recept nasledila (FOTO)
Badnji dan Neda Ukraden svake godine provodi u krugu porodice
Još se nije dogodilo da je Badnji dan Neda Ukraden radila.
Folk zvezda izuzetno drži do tradicije i pravoslavne vere zbog čega su praznici za nju svetinja.
Pročitanje: Zet Nede Ukraden ima ćerku iz prvog braka, evo u kakvim je odnosima sa maćehom
Kao mlađa proslavljala ih je u rodnom Imockom sa roditeljima, dekom i bakom od koje je naslednika kulinarske recepte.
Danas njihovo mesto zauzimaju pevačicina ćerka Jelena, zet Peca i troje unuka.
Neda u vreme praznika posebno je vredna.
Tada voli da zasuče rukave, ogrne kecelju i satim provede kraj šporeta spremajući voljenim omiljene specijalitete.
Ove godine kao i svake prethodne Badnji dan Neda Obeležava u svom domu na Banovim Brdu a pre par sati pohvalila se kadrovima iz kuhinje.
Pročitajte:Nema razloga više da ćuti! Nakon 15 godina života pod istim krovom Neda Ukraden ćerki i zetu uputila OVE REČI
Na menju standardno ili što bi ona rekla tradicionalno je Bakalar.
Čorba od Bakalara
Potrebni sastojci
bakalar - 200 g, čist file
so
biber
selen
belo vino - 1/2 šolje
luk - 1 komad
šargarepa - 1 komad
celer - 1/2 struka
krompir - 2 komada
škampi - 6 komada, samo glave
Način pripreme
- Operite ribu i stavite je u šerpu sa vodom. Dodajte glave od škampa i ostavite da provri.
- Smanjite ringlu i kuvajte 15-20 minuta. Izvadite ribu i procedite bujon. Iskidajte na male parčiće. U drugoj šerpi zapržite luk, šargarepu i celer, isečene na sitno.
- Dodajte krompir, isečen na male kocke, a nakon nekoliko minuta sipajte i belo vino. Sačekajte malo i dodajte bujon.
- Stavite začine i kuvajte aromatičnu riblju čorbudok povrće ne bude gotovo. Malo pre nego što isključite dodajte ribu. Isključite i servirajte riblju čorbu od bakalara toplu.
Komentari (0)