Lifestyle

Pratite ovih šest koraka i bićete najbolja kuma koju mlada može poželeti

Autor: | 18/06/2017

Pratite ovih šest koraka i bićete najbolja kuma koju mlada može poželeti

Biti nekome venčana kuma velika je čast je, ali i odgovornost. Prijateljica koja vas izabere za kumu time vam poručuje da joj puno značite i da želi da vaše prijateljstvo traje ceo život. Kuma je desna ruka mladi ne samo na dan venčanja nego i tokom priprema za taj važan dan. Kako biste tu dužnost ispunili besprekorno, pomoći će vam ovih šest saveta, zato ispoštujte svih šest koraka i osvojite titulu najbolje kume.

1. Zapišite sve što treba da uradite

Od liste imena gostiju i drugih detalja oko organiziranja devojačke večeri, stvari za koje ste zaduženi na dan svadbe i ostalih zadataka koje morate uraditi - najbolje je da sve zapišete na papir koji će uvek biti uz vas u slučaju da se još nečega setite i odmah to stavite na spisak.

2. Budite mladi na raspolaganju

Venčana kuma je ta koja s mladom ide u potragu za venčanicom pa zato planirajte svoje vreme tako da budućoj mladi uvek budete na raspolaganju. Pomagaćete joj u odabiru haljine, cipela, vela, nakita, savetujte je i nemojte štedeti na komplimentima kada je vidite u haljini koja joj savršeno stoji.

3. Na dan venčanja budite sto posto prisutni

To znači da odložite mobilni telefon i u potpunosti se posvetite svojoj prijateljici - mladi, gostima i uskočite gde god treba. Pomozite mladi da se obuče, popravite joj haljinu ili frizuru za fotografiranje i slično.

4. Na svadbi se družite s gostima

Izuzev vremena kad se jede i kad su govori i drugi protokoli, što manje sedite za stolom. Plešite, obilazite goste, razgovarajte s njima, zabavljajte i sebe i ostale.

5. Pripremite govor

Šta poručiti prijateljici koja počinje da stavra svoju porodicu? Pa samo najljepše želje! Zato obavezno unapred pripremite govor, a ako je duži možete ga i zapisati i čitati s papira. Uz izražavanje lepih želja prisetite se trenutaka iz prošlosti koje ste vas dve skupa prošle dok ste još obe bile devojke, zahvalite joj se na tome što je upravo vas izabrala za kumu.

6. Budite nasmejani i odlične volje

Prijateljica vam se udaje, veselite se! Ko na svadbi želi videti da je bilo ko loše volje, a kamoli kuma? Venčanje je događaj koji se slavi i zato uživajte u tim svečanim trenucima s kojima se počinje ispisivati novo poglavlje u životu vaše prijateljice.

Autor: Story.rs
Izvor: zadovoljna.hr
Foto: Guliver/Thinkstock

Komentari (0)

Loading