Lifestyle

Ponovo potvrđeno: Ovo je najvažnije pravilo za vitku liniju

Ponovo potvrđeno: Ovo je najvažnije pravilo za vitku liniju

Bez obzira na to da li želite da smršate ili samo održite što vitkiju liniju, verujemo da će vas zanimati da je još jedno istraživanje potvrdilo prednosti poznatog pravila 80/20.

Ukoliko vam nije poznato o čemu je reč, u pitanju je pravilo prema kojem 80 posto vremena jedete zdravo, dok u 20 odsto slučajeva dozvoljavate sebi da jedete i nezdrave namirnice, tek toliko da ostanete na pravom putu.

Iz tog razloga stručnjaci ovo pravilo nipošto ne smatraju dijetom, već životnom promenom koja dovodi do mršavljenja i vitke linije. Ono nije rigorozno kao dijeta, a ljude uči umerenosti i održavanju ravnoteže, a baš zato što ne zabranjuje mnoge stvari, ljudi ga se često pridržavaju u mnogo većoj meri.

Tako pravilo 80/20 dozvoljava da s prijateljima na večeri popijete alkoholno piće, ili pojedete parče torte na prazničnoj zabavi bez griže savesti.

- Ako već ne možete da se hranite 100 odsto vremena zdravo, onda makar možete 80 odsto vremena - otkriva trener slavnih ličnosti Jumi Li za Pop Sugar, među čijim klijentima se nalazi i glumica Džesika Alba. Ona za još uspešnije pridržavanje ovog plana savetuje više malih i zdravih obroka tokom dana.