Lifestyle

Pravila šminkanja koja će vam pomoći da uvek izgledate besprekorno

Pravila šminkanja koja će vam pomoći da uvek izgledate besprekorno

Šminka vam se neprestano razmazuje oko očiju? To najviše ima veze sa oblikom vaših kapaka. Ne brinite, postoje pravila šminkanja koji će vam pomoći da uvek izgledate besprekorno.

1. Uvek stavljajte prajmer na oči

Zbog oblika kapka, šminka na ovom delu tela podložna je čestom razmazivanju. Da biste sprečili mrljice, skupljanje senke u naborima pre nanošenja senke za oči stavite prajmer, prenosi "Lepota i zdravlje".

2. Držite se vodootpornih proizvoda

Kad god je moguće, koristite vodootpornu maskaru i druge slične proizvode koje smanjuju mogućnost razmazivanja šminke oko očiju.

3. Ne zatvarajte oči kad se šminkate

Kad šminkaju oči, mnoge žene zatvaraju kapak kako bi bolje nanele šminku na njega. Žene sa spuštenim kapcima trebale bi da gledaju pravo u ogledalo kako bi bolje videle rub kapka.

4. Senčite iznad kapka

Nemojte senku nanositi samo na donji deo gornjeg kapka, jer se šminka neće videti kad budete imali otvorene oči. Umesto toga osenčite prostor iznad kapka, da make-up bude vidljiv u svim situacijama.

5. Šminkajte sredinu trepavica

Nemojte se koncentrisati na šminkanje spoljnje i unutrašnje ivice trepavica. Naprotiv, maskarom istaknite sredinu trepavica i tako zaokružite pogled oka.

6. Ne preterujte sa sedefastim senkama

Sedefaste senke reflektuju svetlost i naglašavaju prostor na kojem su naniete. Sedefastom senkom naglasite sredinu ivice kapka oka, kako biste privukli pažnju suptilnim svetlucanjem svaki put kada trepnete.

7. Koristite kvalitetne četkice

Da biste sprečili razmazivanje šminke na predelu oka, koristite kvalitetne četkice za nanošenje mejkapa. Od velike pomoći biće vam koso sečena četkica za nanošenje senke za oči koja zahteva preciznost pri nanošenju šminke.