Lifestyle

10 najsigurnijih zemalja na svetu za život žena

Autor: | 28/01/2018

10 najsigurnijih zemalja na svetu za život žena

Ukoliko otputujete u ove zemlje, kao žene trebalo bi da se osećate i više nego sigurno. Analiza je koju je objavila konsultantska firma New World Wealth, a prvih 10 zemalja zastupaju čak 4 kontinenta.

Kako prenosi Business Insider, najsigurnija zemlja na svetu za žene je Australija. Izveštaj navodi kako je sigurnost žena jedan od najboljih načina za procenjivanje dugoročnog rasta bogatstva zemlje – ili pojednostavljeno, rast bogatstva podstaknut je jakim nivoima sigurnosti žena u nekoj zemlji.

Tako primera radi, najsigurnija zemlja za žene, Australija, u zadnjih 10 godina beleži porast bogatstva za ogromnih 83 posto. Ipak, u istraživanje nije samo uključeno bogatstvo neke države, već i drugi pokazatelji. Najvažnije pitanje prilikom ovog istraživanja bilo je koliko su žene bile žrtve ozbiljnog napada, pri čemu se pokazalo kako je u "Land down under“ zabeležen najmanji broj napada.

Pokazalo se takođe kako zemlje koje postaju bogatije, poput Šri Lanke i Mauricijusa, takođe povećavaju sigurnost žena, tako da, jednostavno možemo zaključiti, ukoliko želite bogato društvo, pazite na sigurnost žena.

Što se tiče druge strane medalje, najnesigurnije države za nežniji pol u 2017. godini bile su Somalija, Sudan, Irak i Sirija.

Dakle, najsigurnije zemlje sveta za žene u prošloj godini su:

1. Australija

2. Malta
3. Island
4. Novi Zeland
5. Kanada
6. Poljska
7. Monako
8. Izrael
9. SAD
10. Južna Koreja