Lifestyle

Trendovi za kosu koji će vladati u 2018.

Trendovi za kosu koji će vladati u 2018.

Dok smo u 2107. uživali u prirodnosti kose, ova godina nam donosi zabavnije promene. Ipak, one nisu baš toliko lude i otkačene i sigurni smo da će biti hit.

Pastelne boje pomalo padaju u zaborav i dolaze toksične nijanse, efekti začina, kao i svojevrstan povratak 90-ih.

Toksične boje

Kosa koja izgleda kao da sa njom možeš da se otruješ, jedan je od favorita ove sezone. Iako su neonske boje imale nedavno svoj trenutak, ovo je vreme kada će trend ostvariti svoj puni potencijal - boje markera, posebno ružičasta i žuta koje će se najviše viđati po ulici.

A post shared by Guy Tang® (@guy_tang) on Sep 27, 2017 at 5:42pm PDT


Tonovi zlata

Jedan od glamuroznijih trendova godine je upravo ovaj, a svoj vrhunac mogao bi da doživi tokom proleća. Iako će plavuše sigurno ostati svetle, sada će njihova kosa biti prožeta zlatnim tonovima. Isto važi i za brinete, skoro i crnke, kojima će tonovi karamele dati fenomenalnu toplinu. Ova kosa jednostavno deluje luksuzno i stoji skoro svim tipovima.

Karamel rose

Rose gold je bio jedan od top hair trendova prošle godine na kojeg su se često ohrabrivale i slavne ličnosti, a sada nam dolazi u svojoj pitomijoj nijansi - karamel rose. Miks hladne ružičaste i tople karamele u suptilnim pramenovima samo daje tvojoj kosi mali "level up", koji pritom izgleda neverovatno prirodno i meko. Ovaj trend je kao stvoren za devojke tamnije kose, dok će plavuše umesto karamele birati više zlatne nijanse kako bi prelaz između ružičaste, plave i "karamele" bio što manje nametljiv.

Vatreni tonovi začina

Frizeri su primetili da žene sve češće traže jarke boje kose, unutar prirodnih tonova kada žele da izađu iz svoje sigurne zone. To bi bile boje začina, posebno toplih poput crvene paprike, cimeta, muškatnog oraščića... S druge strane, sve češće viđamo i monotone, pune i jarke crvene i ružičaste, koje ipak treba da razlikujemo od tonova toksičnih boja. U svakom slučaju, i ove boje zahtevaju dozu hrabrosti, ali su nekako ležernije i manje upadljive od onih otrovnih i to zato što ih vizualno povezujemo s tonovima koje vidimo u prirodi.