Lifestyle

Mogu li gumene bombone pomoći pri mršavljenju?

Autor: | 10/02/2018

Mogu li gumene bombone pomoći pri mršavljenju?

Dijeta s gumenim bombonama? Sve za vitkost, odmah trčimo po dve, tri kesice omiljenih bombona!

Naročito za Adriana Džensona, autora knjige "Dijeta s gumenim medvedićima – mršavljenje s medveđom voljom". Adrian tvrdi da mu je konzumacija gumenih medvedića pre jela pomogla da u tri meseca smrša osam kilograma.

On se zapitao: da li je moguće da pre glavnog jela ne budem jako gladan?

I potom je pre jela pojeo nekoliko gumenih medvedića. A oni u želucu deluju poput sunđera – ako uzmemo uz njih i puno vode, udvostruče svoj volumen. A to navodno smanjuje glad, odnosno daje osećaj sitosti. Osim toga, gumeni medvedići sadrže aminokiseline koje telu i te kako trebaju za izgradnju mišića, pa podsticanjem tih procesa telo samo troši određeni broj kalorija.

Ali, nije baš toliko jednostavno

Međutim, Adrian upozorava da beskrajna konzumacija medvedića i mršavljenje uz to - neće funkcionisati. Preporučuje konzumaciju medvedića prema svojoj telesnoj težini: ko je težak 60 kilograma, ne sme pojesti više od 60 grama gumenih medvedića pre obroka.

Sumnje u ovakvu vrstu dijete zaista postoje, pa mnogi kažu da je bolje da se zdravo i odmereno hranimo i uz to bavimo nekom fizičkom aktivnošću. Zato, stručnjaci smatraju dijetu s gumenim medvedićima površnom, jer će telu na taj način za neko vreme nedostajati minerali i vitamini.