Lifestyle

Prekrijte sve nepravilnosti na licu uz četiri jednostavna trika

Prekrijte sve nepravilnosti na licu uz četiri jednostavna trika

Još uvek mislite da je skrivanje bubuljica i tamnih krugova ispod očiju gotovo nemoguća misija? Sve što treba je malo hidratacije, korektor i pravilan aplikator za puder u tonu koji odgovara vašoj koži. Da, tako je jednostavno!

Kada se pogledamo u ogledalu uvek pronađemo i naletimo na jednu (najčešće više) nesavršenosti na našem licu. Šta napraviti ako vas baš to veče čeka važan događaj? Umesto da očajavate, jednostavno prikrijte svaku nepravilnost uz ove jednostavne trikove.

Čišćenje lica

Sve uvek započinje s čišćenjem. Čišćenje lica i dobra hidratacija početna su tačka u lepoj i zdravoj koži. Sprovođenje svakodnevne rutine čišćenja lica pomoći će u očuvanju i jačanju kože. Važno je ne biti agresivan prema licu. Ako imate masnu kožu koristite gelove, ali ako vam je koža suva izaberite mleko za čišćenje ili penu. Pre nanošenja šminke važno je kožu dobro pripremiti. Čišćenjem ćete ukloniti svu prljavštinu i višak odumrle kože, a hidratantna krema pripremiće kožu za nanošenje pudera.

Puder je ključ svega

Recite ne tamnim ili svetlim područjima koja nastaju zbog lošeg odabira nijanse pudera koji ne odgovara našem prirodnom tenu. Ovo je najčešća greška koju gotovo svi rade.

Osim nijanse važno je pripaziti i na teksturu pudera. Nisu sve teksture univerzalne i namenjene svim tipovima kože. Ako imate masnu kožu, posegnite za lakšim puderom. Kremasti i gušći puderi namenjeni su suvoj koži, jer joj pružaju potrebnu hidrataciju, dok će se na masnoj koži jednostavno raspasti u roku od nekoliko sati.

Puder nanosite postepeno te ga nadograđujte ako je potrebno, kako bi izbegli njegovo nagomilavanje u svakoj rupici ili bori.

Osvetlite svoje oči

Kako bi izgledali sveže i odvratili pažnju s nepravilnosti, važno je naneti korektor ispod očiju. Osim što će prekriti tamne krugove i svaki znak neispavanosti ili umora, osvetliće celo lice. Korektor uvek mora biti za nijansu svetliji od boje pudera. Ipak, pripazite da ne izaberete presvetlu nijansu koja će vam dati "panda" oči. Korektor je važno fiksirati s puderom u prahu odmah nakon nanošenja, kako ne bi naglasio borice oko očiju.

Odaberite odgovarajuće tonove

Iako o ovome ne razmišljamo često, važno je znati koje boje služe za skrivanje različitih vrsta nesavršenosti.

Zelena, na primer, neutrališe mrlje i ožiljke, žuta prekriva tamne krugove i vene ispod očiju, a smeđa vam je neophodna za postizanje osunčanog tena. Uzmite malo vremena i igrajte se sa šminkom dok ne otkrijete idealnu kombinaciju za vas.