Lifestyle

Ljubav žena prema cipelama ide duboko u prošlost

Ljubav žena prema cipelama ide duboko u prošlost

Marija Antoaneta je imala 500 pari obuće, a cipelarnik žena u proseku raspolaže sa 25 pari. Čak 72 posto dama nosi cipele na štiklu, iako je više od polovine bar jednom stradalo zbog njih. Obuća sa visokom ili niskom potpeticom, nije bitno, pripadnice lepšeg pola su jednostavno lude za njom. Spremne su da izdvoje poslednji donar za njih i da pritom slažu da ih to nije “uvalilo” u finansijski problem.

Istraživanja pokazuju da je jedina muka u vezi sa cipelama kod trećina žena ta što ne mogu da pronađu adekvatno mesto za njih. Čak ni to što 60 odsto priznaje da je više puta zažalilo zbog izbora obuće, ne sprečava ih da nastave “potragu” za novim, idealnim parom. U proseku se ovom “sitnicom” godišnje ponove četiri puta. Zanimljivo je da 88 odsto žena makar jednom kupi cipele koje su za broj manje, samo zato što su “toliko lepe” ili su na rasprodaji.

Објава коју дели Judy Garland (@garlandofjudy) дана 25. Окт 2017. у 12:07 PDT

Pasionirane ljubiteljke obuće verovatno znaju i da su najskuplje cipele ikada prodate na aukciji za 665.000 dolara. To su one crvene cipelice koje je Džudi Garland 1939. godine nosila u filmu “Čarobnjak iz Oza”.

Cipele ukrašene draguljima Jada Shoes, koštaju 300.000 dolara, 245.000 evra. Unikatne su, a sadrže 54 bela dijamanta, od kojih je svaki težak 1 karat, i 2.460 ružičastih belih safira od 416.2 karata.

Објава коју дели JADA DUBAI (@jadadubai) дана 9. Јан 2018. у 6:11 PST

Napravljene su u Dubaiju i dobile su ime po dizajnerki. Ove ekstravagantne cipele inspirirane su ljubavnom pričom između princa i pustinjske princeze, u kojoj se princ zaljubljuje u pustinjsku pricezu, da bi na kraju shvatio da je ona zapravo fatamorgana. Optočene draguljima, cipele su napravljene i od 19-karatnog žutog zalata i platine.

Iz brenda Jada Dubai kažu da su ove cipele kreirane “kako bi bile sjajne poput Meseca i zvezda”. Boja koja se postiže kombinacijom dijamanata, zlata i srebra, vrlo je retka, daje jedinstvenost ovom remek-delu i potvrđuje visoke standarde ove modne kuće. Svaki ozbiljno zainteresovani kupac za ovaj unikatni par, može kontaktirati brend putem Jada Dubai web-stranice.