Lifestyle

Vežbanje i šminka na licu - najnepoželjnija kombinacija u svetu lepote

Autor: | 08/03/2018

Vežbanje i šminka na licu - najnepoželjnija kombinacija u svetu lepote

Ono što nam se ponekad čini dobro i lepo, vrlo često nosi negativne posledice za našu kožu

Mogli bismo reći kako beauty trendovi današnjice sa sobom donose mnoge skrivene zamke. Jedna od njih svakako je nošenje šminke prilikom treninga. Iako mnoge devojke u teretani žele izgledati zavodljivo, make - upu nikako nije mesto na vašem licu dok vežbate. Savršene obrve, smokey-eyes, omiljene ruževe, a naročito puder, ostavite za noćne izlaske.

Stručnjaci upozoravaju da čak i malo korektora ili pudera, kojim želite prekriti kritična mesta na vašem licu, mogu napraviti mnogo više štete nego koristi. Naime, kad je koža toplija i zagrejana, što je tokom vežbanja posebno izraženo, osetljivija je na apsorpciju proizvoda. Upravo to je razlog zbog kojeg sav make up na licu lakše ulazi u pore, te tako apsolutno ne dopušta licu da diše.

Ako ćete ga pravilno negovati i čistiti, biće i manje potrebe za prikrivanjem nesavršenosti. Takođe, pripazite i na to da se tokom treninga što više hidrirate. Ne zaboravite da je vašem telu potrebno što više hidratacije jer se telesnom aktivnošću voda brže gubi, zato je bitno nadoknaditi njen unos.

Stoga preporučujemo da uvek pravilno očistite lice pre telesne aktivnosti jer vaša će vam koža biti zahvalna, a i vi ćete biti zadovoljniji lepšim tenom bez akni, suvoće i dosadnih mitesera. Veoma je važno da pazite da vaša koža tokom treninga može da diše.

Zato, ako vam je koža masna, dermatolozi preporučaju da lice obavezno očistite i pre i posle treninga kako biste s kože uklonili sve mrtve ćelije, prljavštinu i znoj.

Verujemo kako zbog brzog životnog tempa često nećete stići da sprovedete ovu važnu beauty rutinu, ali i za to postoji rešenje: uvek uz sebe možete nositi micelarnu vodu koju možete kupiti po pristupačnim cenama i manjim pakovanjima koja će stati čak i u vašu najmanju torbicu.