Lifestyle

Šta je to na ženi što najviše privlači muškarce?

Šta je to na ženi što najviše privlači muškarce?

Za prvih 10 sekundi, pošto upozna ženu, prosečan muškarac će otprilike polovinu tog vremena provesti gledajući u njene usne. A ako ona na njima nosi ruž, onda još i duže.

Rezultati studije sprovedene na Univerzitetu u Mančesteru pokazali su da su usne najtraktivniji deo ženskog lica.

U istraživanju, u kome je učestvovalo 50 muškaraca, naučnici su pokazivali fotografije različitih žena, sa ružem i bez njega. U prvih 10 sekundi muškarci su "fiksirali" pogled na ružičasti karmin, u proseku 6,7 sekundi, dok je za crveni ruž njihovu pažnju držao u proseku 7,3 sekundi.

Kad je žena imala karmin na usnama, muškarci su njenim očima posvećivali prosečno tek 0,95 sekundi, dok su na kosu "utrošili" još manje - 0,85 sekundi.

A post shared by Tara (@tarindaaa) on Jan 18, 2018 at 10:02am PST

Pri tome, što su usne bile punije privlačile su više pažnje, piše australijski portal Whimn.

Glavni autor istraživanja doktor Džef Biti kaže da studija dokazuje da usne predstavljaju jedan od najsenzibilnijih delova ženskog tela i da igraju ključnu ulogu kada je seksualna privlačnost među ljudima u pitanju.

- Istraživanje ukazuje na to da su crvene usne i percipirana atraktivnost žene još uvek neraskidivo povezani. Crveni ruž se pokazuje kao najmoćniji faktor privlačnosti koji značajno povećava vizuelnu fiksaciju - zaključio je Biti.