Lifestyle

Modni trendovi koji narušavaju zdravlje

Modni trendovi koji narušavaju zdravlje

Mislite da praćenje mode šteti samo vašem budžetu? Varate se. Iako praćenje modnih trendova može biti zabavno, neke biste ipak trebalo da izbegnete, ako vam je zdravlje na prvom mestu.

Žene širom Evrope u prošlosti su nosile korsete koji su ih toliko stezali da nisu mogle da dišu, a često se dešavalo i da padnu u nesvest. Za to vreme u Kini, devojčicama su vezivana stopala kako bi se smanjila. Verovalo se da se žena koja ima velika stopala nikad neće udati, a to uverenje se, donekle, održalo i danas u pojedinim delovima te zemlje.

Žene su i danas spremne da žrtvuju svoje zdravlje kako bi izgledale privlačnije.

Teške minđuše

Teške minđuše opterećuju uši, istežu rupice, a neretko deformiraju i ušnu resicu. Trudite se da ih izbegavate, a ako biste pitali muškarce, oni bi vam zasigurno rekli da je uvek lepše da se opredelite za male i elegantne minđuše.

Tesne farmerke

Uske farmerke vrše pritisak na živce u intimnoj regiji i na taj način mogu izazvati različite probleme, od peckanja i bola u tom delu tela, pa sve do problema sa bešikom.

Donji veš

Ako se donji veš, posebno tanga gaćice, ne proizvode od materijala koji dišu, kao što je pamuk, izloženi smo riziku od gljivičnih infekcija. Uvek kada kupujete donji veš, obratite pažnju na materijal od kojeg je napravljen.

Visoke štikle

Što je štikla viša, to veću bol prouzrokuje, jer remeti ravnotežu stopala, pa sva težina padne na prednji deo stopala, što prouzrokuje bol. Dugotrajno nošenje cipela s visokom petom, upozoravaju doktori, može imati ozbiljne posledice.

Korseti

Korseti mogu biti izrazito bolni, otežavaju disanje, ali mogu prouzrokovati i oštećenje rebara, upozoravaju stručnjaci. Oni nisu za svakodnvenu upotrebu i najbolje je da ih ne nosite češće od jednom godišnje.