Lifestyle

Frizerka koja sređuje Bijonse i Džej Lo otkriva: 8 zlatnih pravila za zdravu i lepu kosu poput poznatih diva

Frizerka koja sređuje Bijonse i Džej Lo otkriva: 8 zlatnih pravila za zdravu i lepu kosu poput poznatih diva

Pevačice Bijonse i Dženifer Lopez, između ostalog, mogu da se pohvale i prelepom kosom.

A za njihovu kosu brine se ista frizerka, Rita Hazan, koja je sada za web magazin Sheerluxe odlučila da podeli svoje top savete za negovanu i lepu kosu koje dobro znaju i njene slavne klijenkinje:

1. Birajte topllije nijanse

Kada ste u dilemi, uvek izaberite svetliju boju i topliju nijansu. Topli tonovi laskaju svakom tenu i boji očiju dok hladnije i tamnije nijanse često mogu osobu učiniti starijom i dati joj iscrpljen izgled.

2. Zaboravite na trendove
Kada je kosa u pitanju, trendovi nisu vaši prijatelji. Česte promene boje i frizure, samo zato što je nešto trenutno u modi, loše će uticati na kvalitet i izgled vaših vlasi, a oštećena i neuredna kosa nikada nije "in". Radije pronađite look koji vam najbolje odgovara i držite ga se, a ako baš morate da pratite trendove, učiniti to na suptilniju način. Na primer, ako je u modi plava nijansa, dodajte svojoj kosi tek nekoliko pramenova u toj boji.

Објава коју дели Jennifer Lopez (@jlo) дана 12. Мар 2018. у 2:28 PDT

3. Povremeno je dobro promeniti look

Samo zato što vam neka boja kose stoji savršeno, to ne znači da se u nju morate farbati do kraja života. Verovatno će i vama nakon 5 ili 10 godina dosaditi da stalno izgledate isto, a promena će tada izgledati kao pravo osveženje i sigurno će vam doneti i brojne komplimente.

4. Uložite u negu kose
Iako ste to već znali, nije naodmet još jednom napomenuti koliko je važno negovati kosu i redovno se brinuti o njoj. Uložite u kvalitetne proizvode za negu, uz koje će vaša boja duže izgledati sveže, te sebi barem svaka tri meseca priuštite i odlazak kod frizera.

5. Budite strpljivi
Brineta ste koja želi postati plavuša? Morate biti svesne da se to neće dogoditi preko noći, a da bi rezultati bili zadovoljavajući, za početak treba da imate malo strpljenja. Za prelazak iz tamne u svetlu nijansu, ali i obratno, potrebno je malo vremena i nekoliko odlazaka frizeru, što će vam se na kraju i isplatiti.

Објава коју дели Beyoncé (@beyonce) дана 28. Феб 2018. у 8:42 PST

6. Brinite o temenu kao i o ostatku svoje kože
Kada perete kosu, nemojte zaboraviti i na teme, kojem je takođe potrebno temeljno pranje. Zdravo i negovano teme garantuje i lepu kosu pa je i njemu potrebna nega. Takođe, ako možete, izbegavajte šampone za suvo pranje koji se talože na temenu i zatvaraju pore.

7. Čitajte sastojke
Ako se farbate, onda treba da izbegavate proizvode koji sadrže natrijum hlorid, sulfate i parabene. Ženama s tankom i nežnom kosom ne preporučuje se da koriste proizvode koji sadrže silikon koji otežava kosu, baš kao ni preterivanje s količinom regeneratora.

8. Prepustite svoju kosu profesionalcima

Iako farbanje kod kuće zvuči primamljivo i jeftino, to može biti i jako riskantno, pogotovo ako je farbate prvi put. Ako žudite za promenom, a ne možete sebi da priuštite odlazak kod frizera, radije se malo strpite i uštedite, jer profesionalac će to odraditi bez greške i sigurno ćete biti zadovoljniji nego da ste se ofarbali sami.