Lifestyle

Izbrišite bore prirodnim sastojcima

Izbrišite bore prirodnim sastojcima

story

Mnoge žene su danas fokusirane na to da spreče pojavu bora ili ako se već pojave da se izbore s njima. Kako biste sprečili pojavu bora, odnosno učinili ih manje vidljivim, potrebno je da sprovodite određene savete i da koristite prirodne maske.

Iako postoji mnoštvo proizvoda koji dosta pomažu u smanjenju bora, prirodne maske i kreme su verovatno najbolji izbor jer, pored toga što su mnogo jeftinije, nemaju nikakva štetna dejstva.

Dakle, kako biste sprečili njihovo pojavljivanje ili bar smanjili vidljivost, potražite rešenje u prirodi.

Šargarepa

Maska od šargarepe će dobro doći vašoj koži. Očistiće je i nahraniti, ali i sprečiti pojavu bora zbog svojih sastojaka. Ukoliko želite da napravite masku koja istovremeno hrani i osvežava kožu lica, pomešajte po kašiku izmrvljenog sira, maslinovog ulja, mleka i soka od šargarepe. Umutite dok ne dobijete homogenu smesu, a potom nanesite na lice i ostavite da deluje 20 minuta.

Kurkuma

Kurkuma je jedan vrlo zdrav začin. Čak ubija ćelije raka. Deluje protiv upala i ima brojne lekovitosti koje joj daje sastojak označen kao kurkumin.

Maska od kurkume će takođe dobro doći koži. Jednostavno napravite pastu od kašike kurkume i malo vode, sastojke dobro izmešajte i nanesite ravnomerno na lice. Ostavite da deluje 15 minuta i isperite hladnom vodom.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje je jedno od najzdravijih ulja. Ima antigljivično, antibakterijsko i antikancerogeno dejstvo. Odlično je i za kožu bez problema. Čisti pore, smanjuje vidljivost bora i ožiljaka i pomaže koži da se oporavi.

Pored ovog ulja, možete nanositi i maslinovo. Za masku je potrebno da umutite jedno belance, pola kašičice limunovog soka i pola kašičice kokosovog ulja. Neka stoji 15 minuta, a potom se umijte mlakom vodom.

Vazelin

Vazelin se inače koristi za pravljenje krema i labela. Nanesite ga na kožu jer će je hraniti, a ta masnoća će delovati preventivno protiv bora.

Za ovu kremu potrebna vam je jedna supena kašika maslinovog ulja, jedno žumance, jedna kašika meda i dve kašike apotekarskog vazelina. Sve izmešajte i nanesite na očišćenu kožu. Maska treba da stoji 30 minuta.