Lifestyle

Zaboravljena namirnica iz kuhinje koja rešava problem masne kose zauvek!

Zaboravljena namirnica iz kuhinje koja rešava problem masne kose zauvek!

Ukoliko spadate u grupu žena čija se kosa masti dan ili dva nakon pranja, možete da odahnete... Ovaj problem je i te kako rešiv.

Naime, ako ste se ikada pitali zašto dolazi do pojave prekomernog mašćenja kose, evo odgovora. Do neprijatanog mirisa kose kao i njenog neurednog izgleda, dolazi kada naše lojne žlezde koje se nalaze u korenu kose izlučuju previše sebuma. Iako je korisno za naše teme i samu vlas, složićete se da nikako nije reprezentativno.

Sigurni smo da ste probali mnogo preparata kako biste rešili ovaj problem, ali u dugotrajnom saniranju prekomernog lučenja masti može vam pomoći samo jedno sredstvo  – crni čaj.

Naime, postupak ispiranja kose ovim čajem pospešuje negu vlasišta i to sve zbog tanina koji je jedan od glavnih sastojaka crnog čaja. On reguliše lučenje sebuma i sužava pore, pri čemu kosa duže ostaje sveža i elastična. Takođe, crni čaj je bogat i kofeinom koji blagotvorno utiče na prekomerno opadanje kose.

Evo i recepta...

Sastojci:

• 1 filter-vrećica crnog čaja

• 3 dl vode

Priprema čaja:

U omanjoj šerpici prokuvajte vodu u koju ćete dodati vrećicu crnog čaja i pustiti da se u potpunosti ohladi.

Postupak:

Operite kosu šamponom koji inače koristite. Kada ste sve to obavili kao i do sada, kosu isperite čajem koji ste prethodno pripremili i dobro ga umasirajte u teme. Zatim, isperite vodom i osušite kosu.

Ponavljajte ovo onoliko puta dnevno koliko inače perete kosu. Budite istrajni, jer ćete samo tako doći do željenih rezultata.