Lifestyle

Podmlađivanje vrata i dekoltea

Autor: | 23/04/2018

Podmlađivanje vrata i dekoltea

Nega ove osetljive regije ne zahteva mnogo vremena, bitno je samo da pronađete maske i kreme koje odgovaraju vašoj koži

U okviru rutinske nege kože uglavnom zaobilazimo vrat i dekolte, međutim, tu regiju nikako ne smemo zanemariti jer su posledice vidljive već u tridesetim godinama. Pored toga što je koža takozvane V-zone veoma tanka i osetljiva, moramo naglasiti da je siromašna lojnim žlezdama, pa ne dobija dovoljno prirodne masnoće koja bi je zaštitila od spoljašljeg uticaja i prevremenog starenja. Zato je potrebno da se tretira jednakim intenzitetom kao i lice. A to podrazumeva svakodnevno čišćenje, toniranje i hidrataciju, kao i blagi piling.

Što više vode i vitamina C

Iako deluje isuviše jednostavno da bi bilo efikasno, važan metod za prirodno podmlađivanje ove regije jeste unošenje što više tečnosti. Svakoga jutra čim ustanete, kao i svako veče pre odlaska na spavanje, popijte jednu čašu mlake vode. Vitamin C takođe je jedan od idealnih antioksidansa i zato ga treba unositi u organizam u bilo kom vidu.

Čuvajte se sunca

Ukoliko želite da vaš vrat i dekolte ostanu dugo lepi i negovani, sklanjajte se od sunca jer njegovi zraci štetno deluju na kolagen i elastin, pa se linije bora mogu prerano pojaviti.

Maske i serumi za V-zonu

Najbolja prirodna nega za vrat i dekolte jesu maske protiv starenja kože koje će je podmladiti i vratiti joj neophodnu vlagu.

Hranljiva maska od čokolade

Pored korisnih vitamina i minerala, čokolada sadrži i kofein, koji stimuliše krvotok, dok kakao buter iz nje vlaži kožu, podmlađuje je i daje joj blistav izgled. Ulupajte jedno žumance pa ga pomešajte sa po jednom kašikom pavlake, tople vode i crne čokolade rastopljene na pari. Nanesite masu na prethodno očišćen vrat i dekolte i lagano je umasirajte kružnim pokretima. Dovoljno je da odstoji 20 minuta.

Maska za zrelu i suvu kožu vrata

Od jednog žumanca i malo maslinovog ulja napravite gust krem nalik na majonez. U drugoj činiji izmešajte dve velike izblendirane jabuke i jednu kašiku brašna, pa sjedinite s prethodno napravljenom smesom. Sačekajte 40 minuta, a onda isperite masku.

Antiejdžing maska

Pola šolje slatke pavlake sjedinite sa ispasiranom bananom. Zatim dodajte kašiku arganovog ulja, koje obiluje vitaminom E. Ova maska deluje već posle 15 minuta, tako da je možete isprati mlakom vodom i naneti hidratantnu kremu.

Brzi lifting vrata za mladalački izgled:  Na prethodno očišćen vrat i dekolte namazažite sloj pavlake ili jogurta. Sačekajte tri do pet minuta da se smesa prosuši, pa isperite.

Kupka za omekšavanje i hidriranje

Prelijte 150 g iseckanog suvog matičnjaka litrom ključale vode i ostavite poklopljeno desetak minuta. Potom procedite i dodajte dve kašike domaćeg meda, kao i kašiku ulja od pšeničnih klica i desetak kapi eteričnog lavandinog ulja.

Serum od aloje i nevena

Ovaj serum namenjen je za intenzivnu negu vrata i dekoltea. Primenjuje se tako što se nanese na očišćenu kožu i ostavi preko cele noći da deluje. Za njegovu pripremu potrebno je pomešati 20 ml ružine vodice sa 20 ml nevenovog ulja i 10 ml aloja gela.