Lifestyle

Nije neka filozofija: Zahvaljujući ovom režimu ishrane poznate dame imaju savršeno telo

Nije neka filozofija: Zahvaljujući ovom režimu ishrane poznate dame imaju savršeno telo

O alkalnoj ishrani prve su počele da govore Viktorija Bekam, Dženifer Aniston, Gvinet Paltrou, Žizel Bundšen i Kirsten Danst. To je novi pristup ishrani – a one ga nazivaju tajnom njihove harmonije, savršene kože i neiscrpne energije.

Sistem su razvili nutricionisti Viki Edson i Nataša Koret. Dijeta je namenjena osobama koje žele da normalizuju kiselost tela kako bi se vratio indikator pH ravnoteže organizma u normu: od 7,35 do 7,45. Međutim, "neželjeni efekat" takvog sistema hrane bio je stabilizacija apetita, bolja apsorpcija hranljivih materija i smanjenje težine, pod uslovom da se ishrana održava pola godine ili više.

 

Svaki proizvod daje kiselu ili alkalnu reakciju tokom varenja. Ako se narušava prirodna ravnoteža između nivoa kiseline i alkalnih sastojaka u telu, svi sistemi počinju da rade. Loše varenje, loše raspoloženje, gubitak energije i brz zamor - sve to nastaje zbog činjenice da vaša ishrana nije uravnotežena.

Suština ishrane je neverovatno jednostavna. Morate da organizujete dnevnu ishranu tako da je sačinjena 80% od alkalnih proizvoda, a samo 20% od kiselih.

Naravno, ako isključite so, šećer i alkohol iz ishrane, efekat će biti bolji ili će se manifestovati brže. Ali ako vam je ova ideja nepodnošljiva, ne brinite - ishrana će raditi na isti način.

Alkalna hrana (jedite onoliko koliko želite!):

sveže prirodno mleko;

crni beskvasni hleb;
banane;
spanać;
kupus salata;
celer;
orasi;
bilo koje vrste kupusa;
povrće (bundeva, šargarepa, repa, krastavac, tikvica, kukuruz, slatka paprika);
voće (maline, lubenica, mango, urme, kruške);
nerafinisano biljno ulje.

Kiseli proizvodi (manje, bolje!):

alkohol;
limunada, slatka gazirana pića;
crni čaj;
svinjetina;
govedina;
ćuretina;
piletina;
beli hleb;
beli pirinač, heljda, zob;
grožđe;
suvo voće;
kukuruz;
majonez;
buter;
jaja;
jogurt, sir;
krompir bilo koje vrste
tofu;
pečurke;
konzervansi.

Da, vegetarijanci će posebno ceniti ovu dijetu. Uz takvu štedljivu ishranu, izgubićete 4-5 kg mesečno, tako da nutricionisti i gastroenterolozi jednoglasno priznaju da ova ishrana nije samo efikasna, već potpuno sigurna.