Lifestyle

Prolećna nega kože: Hidratacija, oksigenacija i masaža osvežiće vaše lice i pripremiti ga za sunčane dane

Prolećna nega kože: Hidratacija, oksigenacija i masaža osvežiće vaše lice i pripremiti ga za sunčane dane

Uklanjanje odumrlih ćelija s površinskog sloja epiderma, hidratacija, oksigenacija i masaža osvežiće naše lice i pripremiti nas za sunčane dane...

Dokazano je da niske temperature, vetar, suv i topao vazduh u zatvorenim prostorijama dovode do vidljivih promena na našem licu. Grublji površinski sloj kože i vidljive sitne bore koje se javljaju kao njihova posledica čine da lice izgleda umorno i manje privlačno. Zato s prvim prolećnim danima moramo korigovati ili poboljšati svoju negu.

Čišćenje ultrazvučnom špatulom

Za početak, najbitnije je ukloniti površinski sloj epiderma, čime koža momentalno postaje glatka i meka na dodir. Pored čiśćenja ultrazvučnom špatulom, kojom se dodatno čiste i pore, ovaj efekat moguće je postići i blagim hemijskim pilinzima. Međutim, moramo posebno da budemo obazrivi jer se samo određene vrste mogu primeniti po sunčanom vremenu. Nakon toga, bilo da je u pitanju suva, masna ili normalna koža, neophodno ju je dobro hidrirati i nahraniti. Nije slučajno da se najnoviji svetski trendovi u ovoj oblasti baziraju na tretmanima koji stimulišu regeneraciju i oksigenaciju, tako da bi ovim savetima trebalo da se vodimo.

PRP tretman
Za pristalice potpuno prirodnih tretmana, pravi izbor je PRP. Krvna plazma obogaćena trombocitima, za još intenzivniji efekat s dodatkom hijaluronske kiseline, vrlo brzo će osvežiti kožu i vratiti joj jedrinu.

Optimalna hidratacija

Optimalna hidratacija omogućava daleko bolju funkciju svih ćelija, ali i fibroblasta, čija je uloga sinteza kolagena i elastina. Za efekat zatezanja idealno je primeniti derma pen ili derma roler, popularno nazvan kolagen-indukciona terapija. Na taj način u koži se prave mikrooštećenja koja stimulišu regeneraciju, pa tako pore postaju uže, ožiljci i bore plići, a koža vidljivo zategnutija. Uz to, neposredno posle ovog tretmana na kožu mogu da se nanesu mezoterapijski kokteli koji će dodatno podstaći ove procese.

Masaža lica

Ono što nikako ne bismo smeli da zaboravimo sada, a ni kao deo redovne nege, jeste masaža lica. Najstariji tretman za negu lepote i danas ima veoma značajno mesto u ovoj oblasti. Redovno praktikovanje masaže bilo samostalno ili, još bolje, u sklopu različitih bioloških tretmana lica, poboljšava cirkulaciju, a samim tim i oksigenaciju tkiva, jača tonus i smanjuje napetost mišića. Ako je kombinujemo s tretmanom kiseonikom, njihov sinergijski efekat biće izvanredan, a koža lica idealno pripremljena za sunčane i tople dane.

Kreme sa zaštitnim faktorom

Bez obzira za koji način prolećnog osveženja kože da se odlučite, važno je da znaet da je uživanje u sunčevim zracima i lepom vremenu dozvoljeno tek kad ste potpuno zaštićeni. Najbolja antiejdžing krema je ona sa zaštitnim faktorom.

Savet plus:

Prolećnu negu možete obavljati i u kućnim uslovima. Pomešajte kašičicu kukuruznog brašna s kašikom meda. Laganim kružnim pokretima nekoliko minuta pilingujte lice. Nakon toga operite ga mlakom vodom. Posle skidanja površinskog sloja, koža lakše i dublje upija aktivne supstance.