Lifestyle

Evo zašto ne bi trebalo primenjivati hemijski piling kod kuće

Evo zašto ne bi trebalo primenjivati hemijski piling kod kuće

Mnogi kozmetički tretmani se lako mogu primeniti kod kuće. Ali ne i piling! Zašto? Pitali smo kozmetologe.

Naravno, ne govorimo o laganim pilinzima i sredstvima koji se prodaju u konvencionalnim kozmetičkim radnjama i sadrže do 10% aktivnih komponenti odgovornih za uklanjanje sloja mrtvih ćelija. Takvi pilinzi se kod kuće slobodno mogu primenjivati.

Međutim, mnogim ženama ovo nije dovoljno i na internetu na ženskim forumima često je moguće pronaći raspravu o tehnologiji obavljanja srednjeg ili čak dubokog pilinga kod kuće, u kojem su uključene razne kiselina. Ovo je vrlo opasno!

Opasnost 1: alergijska reakcija

Koju ne možete osetiti. Preciznije, kada je osetite - biće prekasno. Ukoliko kod kuće nanesete piling za dubinsko čišćenje lica, podesite tajmer, lezite na kauč ili krevet, zatvorite oči i sačekajte. Prvi znaci alergije od hemijskog sastava su obično osip i svrab. Međutim, u početku se ništa ne dešava. Jači svrab i opekotine se tek kasnije pojavljuju. Zbog toga iskusni kozmetolog prati kožu pacijenta tokom primene pilinga, kao i nakon tretmana.

Opasnost 2: opekotine na koži

Nadležni kozmetičar zna koji je piling najefikasniji, i drugo - priprema kožu za agresivnije akcije nizom malih doza kiselina. Optimalno potrebno je 3-4 procedure. Bez pripreme, mogu se pojaviti opekotine, čak i ako se koristi tačna koncentracija kiselina.

Opasnost 3: kontraindikacije

Hemijski piling sa AHA i TCA kiselinama osvežava gornje slojeve kože i najbolje je primenjivati ovu vrstu pilinga ako imate svetliji ten. Kod osoba sa tamnim, maslinastim tenom hemijski piling sa kiselinama može izazvati neujednačeni ton kože.

Dakle, ako želite da osvežite kožu, oslobodite se finih bora, pega i učinite kožu elastičnom, idite u kozmetički salon!