Lifestyle

Evo zašto je za izgled važno da zaboravite na simetriju obrva

Evo zašto je za izgled važno da zaboravite na simetriju obrva

Isticanje obrva kao detalja na licu, možda je trenutno i jedan od najvećih beauty trendova trenutno. Međutim, stručnjaci dobro znaju zašto je važno da ipak odustanete od savršenstva.

Poznato je da su obrve najveći ukras lica i zbog toga žene (a u poslednje vreme i muškarci) posvećuju mnogo vremena njihovom uređivanju.

Kozmetičari u šali uvek govore kako bi obrve trebalo da budu sestre, ali ne mogu biti bliznakinje. Većina žena ipak bi volela da poseduje potpuno identične obrve i zbog toga se trude što pravilnije ih očupati i iscrtati.

Međutim, nauka je dokazala da čak ni uz vrhunsko oblikovanje, obrve jednostavno ne mogu biti iste i ne možemo postići savršenu simetriju koliko god se trudili.

Naime, svaku obrvu pokreće drugi mišić, pa o tome zavisi njeno pozicioniranje i izgled u poređenju sa drugom obrvom. Ponekad se to događa jer su mišići na jednoj strani lica slabiji zbog toga što češće spavamo na toj strani, a obrvu na ovoj strani lica onda dižemo malo manje nego onu na suprotnoj. Najčešće je to ipak rezultat načina na koji lice prirodno stvara izraze.

Pravilnim čupanjem obrva i njihovim održavanjem postići ćete sklad na svom licu, ali svojoj pinceti dajte malo odmora.

Prvo pravilo čupanja dobrog čupanja kaže da se ne zamarate nedostižnom simetrijom jer su upravo mala nesavršenstva ono što daje karakter našem fizičkom izgledu i čini ga jedinstvenim i privlačnim na onaj specifičan način.