Lifestyle

Ne volite meso?! A da probate roštilj od lubenice? (video)

Autor: | 04/07/2017

Ne volite meso?! A da probate roštilj od lubenice? (video)

Da, dobro ste pročitali!

Predstavljamo vam kako da napravite roštilj od lubenice - idealnu poslasticu za vrele letnje dane. Nije je teško napraviti, samo je potrebno malo dobre volje i slobodnog vremena.

Potrebno je izdubiti lubenicu s jedne strane na tri mesta kašikom za sladoled, kako biste dobili mesta na koja ćete staviti nogare, uz pomoć kojih će lubenica roštilj da stoji. Napravite nogare "roštilja" od celera.

Zatim lubenicu presecite na pola, tako da onaj deo koji će biti donji deo roštilja bude veći. A onda čitavu lubenicu izdubite kašičicom za sladoled, praveći kuglice koje ćete sačuvati za ražnjiće.

Stavite celer na mesta za nogare i učvrstite čačkalicama ako je potrebno. Probodite drvene ražnjiće kroz lubenicu kako bi stvorili grill. Ispunite lubenicu kupinama - one glume ugalj.

Završite s postavljanjem grila. Na drvene ražnjiće slažite voće - lubenicu, ananas, jagodu, malinu, kupinu, što god želite. Premažite medom.

Gornji deo lubenice koji ste sačuvali kao poklopac probodite s dva drvena ražnjića i zabodite sa strane u lubenicu. Postavite voćne ražnjiće na grill.

Vaš originalni roštilj je gotov! Prijatno!

Pogledajte i video:

Autor: Story.rs

Izvor: 24sata.hr
Foto: printscreen

Komentari (0)

Loading