Lifestyle

Sladoled na havajski način: Kako vam zvuči ledena kombinacija manga i jagode?

Sladoled na havajski način: Kako vam zvuči ledena kombinacija manga i jagode?

story

Pri poseti Havajima, nemoguće je ne probati njihov čuveni ledeni desert – led sa ukusom u duginim bojama. Ovog leta se trend ovakvog deserta proširio širom sveta, a mi ga donosimo direktno vama. Naša verzija možda nema mnogo različitih boja, ali je provereno vrlo ukusna. Mango i jagoda zajedno daju eksploziju ukusa, dok u kombinaciji sa ledom kreiraju pravu letnju poslasticu. Pogledajte kako se pravi i predstavite svojim najdražima nešto malo drugačije od klasičnog sladoleda.

Sastojci za 4 serviranja:

- 1 šolja vrlo sitnog šećera
- 250g jagoda, iseckanih
- 1 + ½ šolje mangovog soka
- 1 mango, iseckan
- ½ šolje kokosa, pečenog (ako ne možete da pronađete u prodavnici, mrvice kokosa blago zapecite u rerni)

Priprema:

U posudi srednje veličine pomešajte 1 šolju vode i ¾ šolje šećera, a zatim stavite na srednju temperaturu dok smesa ne proključa. Kada provri, dodajte još 2 šolje vode i sklonite sa ringle.

Smesu sipajte u plitku posudu ili mali pleh i stavite u zamrzivač na 5 sati, mešajući mešavinu na svakih 45 minuta kako bi se stvorili kristali leda.

U blenderu ispasirajte jagode sa ostatkom šećera (oko ¼ šolje). Smesu prespite u flašu ili šejker sa dozatorom na vrhu i u istu takvu flašu i mangov sok. Raspodelite led u četiri čaše, a zatim preko sipajte preko svakog oko četvrtinu mangovog soka, pa preko istu toliku količinu mešavine sa jagodama.

Ukrasite sa mangom i kokosom i uživajte u ledenoj i vrlo laganoj poslastici!