Lifestyle

Verovali ili ne, ali moguće je: Kako da ispravite kosu presom bez bilo kakvih oštećenja

Verovali ili ne, ali moguće je: Kako da ispravite kosu presom bez bilo kakvih oštećenja

Pegla za kosu ne mora biti toliko štetna kao što većina misli, ali samo ako je koristite na pravilan način!

Nećemo vas iznenaditi ako vam saopštimo da je presa za kosu must have beauty pomagalo gotovo svake devojke i žene, ali činjenica jeste da može oštetiti kosu bez obzira na to koliko ste je platile. Drugim rečima, skupa pegla za kosu ne znači i potpunu bezopasnost za kosu. Ako pravilno rukujete njom, čak i ona jeftina može biti dobra.

Ključ je u temperaturi. Većina podesi peglu za kosu na najvišu temperaturu kako bis postigle brz rezultat, ali tu grešimo. Za ispeglanu kosu kao iz salona potrebno je peglati kosu na nižim temperaturama, tačnije na temperaturama koje nisu više od 185 stepeni. Visoke temperature uzrokuju pukotine na dlakama što dovodi do pucanja vrhova. Primećujete i da vam se kosa jako mrsi? To je, takođe, zbog previsoke temperature.

Da li ste znali da temperature iznad 200 stepeni mogu promeniti i boju kose? Čak i ako imate kovrdžavu kosu, setite se ovoga pre nego što podesiš temperaturu na 230 stepeni. To se odnosi i na sve one s gustom kosom. Za gustu kosu potrebno je puno više vremena - i strpljenja! Ali, svi već znamo da se za dobar rezultat vredi (i mora!) malo namučiti.

Osim temperature, izrazito je važno da kosa pre peglanja bude potpuno suva. Peglanje mokre kose dodatno oštećuje vlasi, a to nikako ne želimo. I, naravno, uvek su dobrodošli sprejevi za zaštitu kose od topline!