Lifestyle

Kako što duže da zadržite preplanuli ten?

Kako što duže da zadržite preplanuli ten?

Leto je napokon tu, a krenula je i sezona godišnjih odmora, ali i provođenja vikenda na bazenima, samo kako bi se pobeglo iz užarenog grada. Iako ne vole baš sve žene da se sunčaju, većina njih obožava tamniju kožu jer se tako osećaju lepše i samopouzdanije pa nije ni čudo što preplanulost žele da zadrže što je duže moguće.

Ali, znate li kako to da postignete? Ako je odgovor "ne", mi vam danas otkrivamo sve tajne.

1. Pripremite kožu za sunčanje

Ključ dugotrajne preplanulosti leži u kvalitetnoj pripremi kože, pre nego što uopšte stignete na plažu. Prvo što vam treba jeste dobar piling koji će ukloniti mrtve ćelije i učiniti vašu kožu zdravijom.

2. Ostanite hidrirani

Ako je vaša koža pravilno hidrirana, vaš preplanuli ten biće postojaniji, poručuju stručnjaci, zato ne zaboravite da pijete dovoljno vode.

3. Što nežniji piling

Zapamtite sledeće: oštri pilinzi biće previše hrapavi za kožu i mogu da je oštete, pa birajte one nežne koje ćete uraditi 1-2 puta nedeljno, kako bi vaš ten sporije, ali i ravnomernije bledeo.

4. Izbegavajte tople kupke

Ako ne možete zamisliti tuširanje u mlakoj vodi, umesto namakanja u toplim kupkama, odaberite topli tuš, pa pokušajte da sušite kožu na što prirodniji način, umesto da je trljate peškirom.

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on May 24, 2017 at 5:24am PDT