Lifestyle

Hijaluronska kiselina - multitasking sastojak preparata za negu kože

Hijaluronska kiselina - multitasking sastojak preparata za negu kože

Koža lica je najbolji pokazatelj životnog stila. Preduslov da koža bude glatka i  sjajna su zdrava ishrana, fizička aktivnost, dovoljno sna, izbegavanje stresa, alkohola i duvana kao i zaštita od UV zračenja. Međutim, sve ovo ponekad nije dovoljno pa koži treba pomoći i spolja, korišćenjem odgovarajućih preparata.

Koža je sjajna kada je dovoljno glatka da može da reflektuje svetlost, a takva je samo koža koja je dobro hidrirana. Kako je koža stalno izložena negativnim uticajima iz spoljne sredine sa jedne strane, a osetljiva je na sve, čak i manje neravnoteže koje se u organizmu dešavaju, lako gubi vlažnost i dehidrira. U sastavu kremova za lice dominiraju hidratantni klasici među kojima glavno mesto zauzima hijaluronska kiselina.

Samo jedan gram hijaluronske kiseline može vezati do 6 litara vode, a upravo voda čini kožu jedrom i elastičnom. Zahvaljujući antioksidativnom dejstvu štiti kožu od oštećenja koja nastaju delovanjem slobodnih radikala i ublažava zapaljenske procese. Hijaluronska kiselina zato predstavlja nezaobilazni, multitasking sastojak za negu kože bez kog se teško može zamisliti krema za lice.

Kako bi se efekti hijaluronske kiseline iskoristili, neophodno je da prodre u dublje slojeve kože. Zato su naučnici nemačke kompanije Merz Pharma dizajnirali inovativnu formulaciju koja to omogućuje - kremasti mus za lice.

Pored hijaluronske kiseline, Merz Spezial hijaluron krem mus sadrži i druge supstance sa izuzetnim hidratacionim delovanjem:

  • glukozamin morskog porekla
  • sok od aloje
  • ekstrakt morskih algi i vitamin E.

Zahvaljujući zajedničkom dejstvu komponenata Merz spezial hijaluron krem musa, postiže se trenutni i dugoročni efekat na hidrataciju kože što je potvrđeno i studijama. Merz spezial krem mus hidrira i vlaži kožu, dajući joj svežinu i vitalnost.