Lifestyle

Sveznajući vodič za zdrave nokte - Evo kako da ih oporavite od gela

Sveznajući vodič za zdrave nokte - Evo kako da ih oporavite od gela

Bilo da su vam UV lakovi oštetili nokatne pločice ili im je samo potrebna nega posle vaših ludih avantura, došli ste na pravo mesto

Džej Lo nam je otkrila tajnu jakih noktiju? I to je verovali ili ne - Arganovo ulje. Posle skidanja laka za nokte, namažite tanak sloj arganovog ulja na nokatne ploče i ostavite ga da deluje do nekoliko minuta, zatim sperite toplom vodom i ponovo nalakirajte nokte, a evo i sjajnih trikova kako da ih oporavte od gela.

Piling
Baš kao što i vašu kožu lica čini mekanom poput bebine, glikolna kiselina će takođe i sa površine vaših nokatnih ploča ukloniti nastale nepravilnosti.

Poliranje

Glatka strana turpije „obrisaće“ hrapave tragove i pripremiti nokte za lakše nanošenje i dužu postojanost laka (koji ipak ne bi trebalo da mažete bar nedelju dana od ovakvog tretmana).

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели #NAILSMAGAZINE (@nailsmagazine) дана 2. Нов 2018. у 6:20 PDT

Hidratacija
Podarite svojim noktima neophodne nutrijente nanošenjem seruma za ojačanje od ulja kokosa i koštice kajsije.

Alternativa za gel look
Zašto smo toliko opsednuti gelovima? Pa, osim što se momentalno suše, poseduju i super sjaj, deblji završni sloj i traju nedeljama... Problem je ipak što njihovo nepravilno skidanje (da, da, grickanje) može potpuno da uništi nokatne ploče. Iz tog razloga predlažemo da probate UV-free lakove za postizanje sličnog izgleda: traju do dve nedelje, a skidaju se isto kao normalan lak.

Nokatni detoks

Dozvolite noktima da predahnu između nanošenja gela i tretmana za oporavak. U tom periodu na nokte možete da nanosite serum za zaštitu i hidrataciju nokatnih ploča. Izaberite proizvod na vodenoj bazi, koji može da deluje i kao baza za nanošenje laka.