Lifestyle

Nije svejedno da li ćete to uraditi ujutru ili uveče: Kada je pravo vreme za pranje KOSE?

Nije svejedno da li ćete to uraditi ujutru ili uveče: Kada je pravo vreme za pranje KOSE?

story

Kosa je jedan od glavnih beauty imperativa svake žene i večni izvor inspiracije... Ali i problema. Kako bi kosa bila što sjajnija i lepša koristimo različite kozmetičke preparate, međutim da li ste se ikada zapitali ima li razlike u tome perete li kosu ujutro ili uveče?

Kada govorimo o nezi kose to naravno podrazumeva njeno redovno pranje i negovanje. Standardni period kada bi kosu trebalo prati su otprilike svaka tri dana, ali to naravno varira od individue i tipa vlasišta. Pranje kose za neke je veliki poduhvat jer iziskuje dosta vremena za stilizovanje ili se zbog gustine sporo suši, no postavlja se još jedno pitanje, a to je u koje doba dana je najbolje prati kosu.

Možda do sada niste o tome razmišljali, ali sad je pravo vreme da obratite pažnju na to kakva vam je kosa ujutro nakon što ste je uveče oprali. Verovatno ćete primetiti da je kosa oprana pre odlaska na spavanje nešto masnija bez obzira na to što ste je osvežili. Vaše vlasište zapravo nije znatno prljavije, već mu nedostaje volumena i teksture, što može stvoriti neželjeni efekat.

Kada kosu peremo uveče, najčešće odmah nakon toga legnemo u krevet, a u tom slučaju dlaka nema vremena da se i sama osuši i nabuja, pa se još pritiskom na jastuk dodatno ravna, odnosno gubi na volumenu i upravo zato se ujutro budite s beživotnom frizurom na koju morate potrošiti određeno vreme kako bi povratila svoj prvotni izgled.

Pri pranju vlasišta u jutarnjim satima ili u rano poslepodne priča će biti drugačija jer će se vlasi slobodno rasporediti i imati dovoljno vremena za ono potpuno i temeljno sušenje bez obzira na to što ste koristili fen za kosu. Ukoliko ipak nemate vremena da ovaj beauty ritual obavite u prepodnevnim časovima (jasno nam je, spavalice) obratite pažnju da nakon večernjeg kupanja ipak pola sata do sat vremena ne prislanjate glavu tom udobnom jastuku koji mami na san.