Lifestyle

Dobro čuvane tajne: Šta sve hotelsko osoblje skriva od vas (video)

Autor: | 19/07/2017

Dobro čuvane tajne: Šta sve hotelsko osoblje skriva od vas (video)

Dok vi spokojno uživate na plaži ili na bazenu luksuznog hotela u kojem ste odseli tokom svog letovanja ni ne sumnjate da sobarice i hotelsko osoblje od vas skrivaju neke tajne.

Evo koje su neke od njih!

Stolice i fotelje

Iako vam je posteljina čista, uredna i ispeglana, peškiri mirišu, a pod je usisan, to ne važi i za stolice i fotelje. Kako prenosi kanal The Richest, hotelske stolice i fotelje se neverovatno retko čiste. Najčešće, ako nemaju neke vidljive mrlje, fotelje neće biti ni taknute tokom redovnog čišćenja sobe, što može biti poražavajuće, ako zamislite da je neko pre vas tu sedeo golim telom?!

Odeća u ormaru

Došli ste u hotel i prvo što volite da uradite jeste da izvadite odeću iz kofera. Jeste li se ikada upitali šta se događa sa vašom odećom dok vas nema? E pa neke čistačice su ispričale da ponekad isprobavaju odeću gostiju da vide kako im stoji recimo neka posebna haljina, suknja, cipele... Naročito ukoliko vide da je kofer otvoren, a stvari u njemu - sobarice će sigurno zaviriti da vide šta tu sve ima.

Spavanje u sobi

Posao čistačice je naporan i o tome nema previše dilema. Raspored se mora ispuniti, a ponekad jako neuredne sobe oduzmu i puno vremena. Baš zbog toga povremeno čistačice odluče i da malo odspavaju u zauzetim sobama kad gosti odu na ručak, ili su na plaži, poslovnom sastanku.

Smrti

Među najbolje čuvanim tajnama hotela jeste broj ljudi koji su u njemu umrli. Ako u hotelu dođe do smrtnog slučaja ili ubistva, osoblje u saradnji sa policijom često sve obavi u takvoj tajnosti da ni gosti hotela to ne saznaju. Hoteli ove informacije skrivaju da bi izbegli loš publicitet, izbegavanje hotela ili da ne bi privukli goste kojima je posebno zanimljivo odsedanje u sobi u kojoj je neko umro.

Mini bar

U nekim hotelima gostima je dostupan mini bar u sobi. Uživanje u preskupim pićima i grickalicama moglo bi da vam naruši činjenica da retki proveravaju rok trajanja svih tih proizvoda. Zbog toga se nemojte začuditi sledeći put kad posegnete za čokoladicama i shvatite da im je rok istekao.

Bogati i omiljeni

Na prvi pogled se može učiniti da ste omiljeni gost od svih gostiju koji su ikad gostovali, ali svima je jasno da to baš i nije tako. Bogati i redovni klijenti uvek će imati neke prednosti nedostupne ostalim smrtnicima. Najčešće je reč o sitnim stvarima kao što je rezervacija njihove omiljene sobe, ali ponekad to mogu biti čak i besplatni obroci u hotelskom restoranu ili karte za neki teško dostupni događaj.

 Poznate ličnosti

Ako ne naletite u hotelu na poznatu ličnost, nećete ni znati da ona boravi u njemu.

– Jednom je u našem hotelu odsela cela košarkaška ekipa, a to niko nije znao – rekla je gošća jednog američkog hotela prenosi Independent.

Besplatne stvari

Budite ljubazni prema osoblju, naročito prema vratarima. Oni vam mogu dati besplatno boce s vodom, tampone, karte za parking, besplatan prevoz, rezervacije, hemijsko čišćenje, čak i smeštaj u skupljoj sobi, ali sve to samo ako pitate. Niko ne očekuje da vratar sve to može, pa ga niko i ne pita.

Pogledajte još neke tajne u videu: