
EKSPLOZIJA SITNIH ZALOGAJA: Hrskavi tortilja sendvič sa piletinom i pečenom paprikom je sve što vam danas treba! (recept)

Piletina, krompirići i pečena paprika u tortilji - kombinacija koju ćete zapamtiti
Sastojci:
1 kg piletine
1 kg krompira
1 kašika soli
2 kašike limunovog soka
3 kašike maslinovog ulja
2 kašičice origana
1 kašičica bosiljka
2 čena belog luka
2 paprike
biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 Celzijusa.
Piletinu iseckajte na komade, a krompir operite, pa ga iseckajte na komadiće.
Posolite i pobiberite piletinu i krompir, pa je stavite u sredinu posude za pečenje.
Dodajte krompir i pecite oko 15 minuta.
Za to vreme pripremite sos tako što ćete pomešati limunov sok, kašiku maslinovog ulja, origano, bosiljak, so i biber, te sve dobro promešajte.
Papriku naseckajte na rezance, dodajte kašiku maslinovog ulja, začinite i dobro promešajte.
Piletinu okrenite nakon 15 minuta, premažite je sosom od limuna, pa pecite još kratko, najviše desetak minuta.
Izvadite piletinu, a krompiru dodajte papriku.
Pecite još 15 minuta.
Pustite da se ohladi, pa poslužite uz tortilje ili pecivo.