
Snežana Dakić morala da otputuje na lečenje: Moje stanje je zahtevalo hitnu intervenciju
06/07/2025
3h
Snežana Dakić morala hitno da poradi na svom stanju.
Autor: Tamara Roksandić | 27/03/2019
Britanska kraljica Elizabeta II i princ Vilijam obožavaju ovu poslasticu, otkriva lični kraljičin kuvar Daren Mek Grejdi.
Sastojci:
120 grama maslaca
120 grama šećera
120 grama tamne čokolade
1 jaje
220 grama keksa
Za glazuru:
240 grama rastpljene čokolade
Priprema:
Namastite maslacem kalup za torte razmere 20 cm.
Keks izlomite rukom da budu otprilike veličine badema.
U veću posudu stavite maslac sobne temperature zajedno sa šećerom dok ne dobijete jednoličnu penastu smesu.
Rastopite na pari 120 grama tamne čokolade i dodajte je u smesu s maslacem, neprestano mešajući.
Dodajte jedno jaje i umutite sve zajedno da se dobro poveže.
U čokoladnu smesu dodajte komadiće keksa i izmešajte da se svi komadi keksa prekriju.
Istresite smesu u kalup za pečenje, pazeći da nigdje nema rupa, pogotovo na dnu.
Pre serviranja kolač držate u frižideru barem tri sata.
U međuvremenu rastopite 200 grama čokolade i kad izvadite tortu iz frižidera i uklonite prsten od kalupa, okrenite je naopako i prelijte glazurom od rastopljene čokolade.
Tortu držite na sobnoj temperaturi dok se glazura ne ohladi.
Snežana Dakić morala da otputuje na lečenje: Moje stanje je zahtevalo hitnu intervenciju
06/07/2025
3h
Snežana Dakić morala hitno da poradi na svom stanju.
Horoskop za 7. jul 2025. godine: Lavovi donose impulsivnu odluku, jedan znak menja život
06/07/2025
5h
Horoskop za 7. jul 2025. godine je pred vama
Posle teških 17 dana Ana Divac podelila najlepše vesti
06/07/2025
8h
Ana Divac podelila lepe vesti
Čestitamo! Godinu dana od rođenja najmlađeg sina, Tamara Dragičević i Petar Benčina presrećni FOTO
06/07/2025
10h
Slavlje u domu Tamare Dragičević i Petra Benčine