Lifestyle

Tri supernamirnice koje treba da kupite čim stignete na more

Tri supernamirnice koje treba da kupite čim stignete na more

Ako letujete u sopstvenoj vikendici na moru ili ste iznajmili apartman, verovatno ćete sa sobom poneti hranu za odmor. Ove namirnice nemojte da kupujete u svom mestu, već sačekajte da dođete do odabrane destinacije i nabavite ih od domaćih proizvođača.

1. Limun

Domaći limun je teško naći na pijacama u Srbiji, pa iskoristite priliku i nabavite osvježavajuće citrusno voće čim stignete na svoju morsku destinaciju. Domaći limun će, za razliku od kineskog, poboljšati ukus jela, a naročito ribe. Osim toga, vitamin C ima izuzetno blagotovorno dejstvo na zdravlje.

2. Maslinovo ulje

Letnje salate će imati bolji ukus ako ih začinite domaćim maslinovim uljem. Posetite pijacu i pronađite lokalnog proizvođača ulja za svoje kulinarske majstorije. Možda na taj način nećete uštedeti novac, ali ćete dobiti proizvod koji će prijati vašem organizmu. Iako na odmoru nećete stići da potrošite velike količine, svakako kupite koju flašu ili kanticu viška, kako biste što duže uživali u blagodetima ove namirnice.

3. Sveža jaja

Jaja sigurno nećete nositi sa sobom da se ne bi pokvarila, ali to ne znači da bi trebalo da izbegavate njihovu konzumaciju na odmoru. Ona su jeftini izbor belančevina, a brzo se spremaju, tako da se nameću kao logičan izbor za kasne doručke ili jednostavne večere koje će nadoknaditi nedostatak energije i nutrijenata.