Lifestyle

ODRŽANA SPEKTAKULARNA REVIJA „Budoar“ kreatorke Suzane Perić

ODRŽANA SPEKTAKULARNA REVIJA „Budoar“ kreatorke Suzane Perić

story

Raskošne haljine prvi put počinju da ističu ženstvenost lepšeg pola u visokom i kasnom srednjem veku, za koji se vezuje i pojava budoara, ženskog kutka za oblačenje i doterivanje. U nameri da svojim novim kreacijama za proleće i leto vešto, maštovito i originalno istakne ženstvenost, modna dizajnerka Suzana Perić inspiraciju je pronašla upravo u detaljima ovog ženskog kutka, a kolekciju je nazvala „Budoar“.

U prostoriji koja je pandam muškom kabinetu, a smeštena je pored spavaće sobe, osim toaletnog stočića i garderobera obavezni su bili baldahini od finih tananih materijala nalik tilu ili čipki, ukrasi od perja i gomila svilenih jastučića. Haljine izrađene upravo od tila, čipke i svile preovladavaju u kolekciji „Budoar“. Poseban akcenat stavljen je na dobro ukrojena odela sa detaljima od čipke. Dodatnu lepršavost i prozračnosti celoj kolekciji daju modeli od tila i šljokica, kao i svilene bluze sa mašnama.

Kada je reč o koloritu, u ovoj kolekciji nazvanoj po budoaru, intimnom ženskom kutku, čijoj popularizaciji je u svojim književnim delima doprineo slavni Markiz de Sad, zastupljene su nežne i pastelne nijanse.

Ženstveni krojevi kroz ,,Budoar'' vraćaju se na velika vrata.