Lifestyle

Spavanje sa mokrom kosom može da ima ozbiljne posledice

Spavanje sa mokrom kosom može da ima ozbiljne posledice

Mislite da je spavanje sa mokrom kosom bezazlena stvar - grdno se varate! Posledice mogu biti smrtonosne. Odmah prestanite to da radite. Nakon što saznate koje su posledice te loše navike, neće vam biti mrsko da 10 minuta potrošite na sušenje kose.

Glavobolja

Spavanje sa mokrom kosom u većini slučajeva garantuje glavobolju jer se tokom spavanja temperatura tela povećava. Kako se telo zagreva, vlaga koja se skupila u peškiru koji ste obmotali oko glave može izazvati glavobolju, jer je bilo velike razlike u temperaturi.

Lomljenje kose

Mokra kosa se često lomi. Odluka da spavate mokre kose stvara mogućnost da dođe do velikog gubitka kose. Zbog toga nikada ne bi bilo pametno da idete na spavanje sa mokrom ili vlažnom kosom.

Infekcije

Jastuci su idealno mesto za bakterije jer apsorbuju znoj i mrtve ćelije kože.Vlažna kosa vlaži peškir i prenosi vlagu na jastuk, koji postaje idealno gnezdo za razvoj bakterija.

Svrab

Spavanje sa mokrom kosom može izazvati različite vrste svraba zbog vlage koja se stvara u koži glave.

Bol u mišićima

Iznenadne promene temperature ne samo da mogu prouzrokovati bol u mišićima već mogu dovesti do teških grčeva, čak i paralize. Stvar je ozbiljna, jer može dovesti do paralize celog tela i izazvati smrt.

Perut

Vlažan skalp može ometati funkciju lojnih žlezda na glavi, pa mogu početi da proizvode više ili manje ulja, što remeti ravnotežu prirodne pH vrednosti kože glave. Kao rezultat toga nastaje perut ili prekomerno masna koža skalpa...