Lifestyle

7 pravila za savršenu fotografiju u bikiniju

7 pravila za savršenu fotografiju u bikiniju

Slike s letovanja glavna su tema na drušvenim mrežama, jer svi žele da se pohvale dobrom fotografijom s mora, a mnoge dame i svojim telima u bikinijima.

A kako biste što bolje ispali na fotografiji, evo saveta strunjaka.

- Pravila se pridržavajte bez obzira da li se sami slikate, ili vas neko drugi fotografiše - naglašava fotograf Goran Matijašec.

1. Istaknite delove tela u koje imate najviše samopouzdanja, makar to bila leđa (recimo pogled preko ramena).

2. Birajte između ove tri poze: stajaće, sedeće i ležeće.

Ako stojite spojite noge, stavite jedno koleno preko drugog, kuk izbacite u stranu (da telo ne bi izgledalo zdepasto), a ruke stavite na kuk i/ili u vazduh.

Dobra opcije je i napraviti ležeću fotografiju jer ćete tako iskoristiti gravitaciju u svoju korist. Jedan primer je da legnete na bok, stavite noge jednu na drugu s tim da koleno noge koja je iznad spustite na pod. Time ćete opet dobiti ženstveniji oblik tela.

Dobro je i uvek izbaciti malo kuk u stranu ili iza. Imajte na umu da fotografija ima dve dimenzije, visinu i širinu, pa ruke i noge nikada ne pružajte prema kameri jer se tako vizuelno skraćuju.

3. Ukoliko se odlučite za selfi, bolje će ispasti ako se fotografišete iz malo višeg ugla i to u poluprofilu.

4. Ako radite uspravnu fotografiju, zamolite osobu koja fotografiše da se spusti malo niže pa će perspektiva učiniti telo izduženijim.

Ovog leta sve žene žele da nose baš OVAKAV bikini (foto)

5. Što se tiče kadrova, fotografišite celo telo ili do sredine bedara (takozvani american) ili do struka (portret).

Izbegavajte da rub fotografije prelazi preko nekog zgloba.

6. Imate li mogućnost podešavanja svetla, stavite ga tako da dođe sa strane ili pod uglom od 45 stepeni. Ako je u pitanju prirodno sunce treba paziti da ne svetli prejako modelu u lice kako ne bi napravilo senke po telu.

STOP kukanju! Samo ovako ćete pronaći pravi kupaći za svoju građu

7. Provedite zimu i proleće u teretani. Redovno vežbanje ključ je za najbolju fotografiju u bikiniju. Brinite o svome telu i zdravlju tokom cele godine i na plaži ćete se samouvereno fotkati u kupaćem kostimu.