Lifestyle

Kraljica Elizabeta i princ Vilijam LUDE ZA OVOM TORTOM: Čokoladna fantazija koja se ne peče! (recept)

Kraljica Elizabeta i princ Vilijam LUDE ZA OVOM TORTOM: Čokoladna fantazija koja se ne peče! (recept)

Britanska kraljica Elizabeta II i princ Vilijam obožavaju ovu poslasticu, otkriva lični kraljičin kuvar Daren Mek Grejdi.

Sastojci:

120 grama maslaca
120 grama šećera
120 grama tamne čokolade
1 jaje
220 grama keksa

Za glazuru:

240 grama rastpljene čokolade

Priprema:

Namastite maslacem kalup za torte razmere 20 cm.

Keks izlomite rukom da budu otprilike veličine badema.

U veću posudu stavite maslac sobne temperature zajedno sa šećerom dok ne dobijete jednoličnu penastu smesu.

Rastopite na pari 120 grama tamne čokolade i dodajte je u smesu s maslacem, neprestano mešajući.

Dodajte jedno jaje i umutite sve zajedno da se dobro poveže.

U čokoladnu smesu dodajte komadiće keksa i izmešajte da se svi komadi keksa prekriju.

Istresite smesu u kalup za pečenje, pazeći da nigdje nema rupa, pogotovo na dnu.

Pre serviranja kolač držate u frižideru barem tri sata.

U međuvremenu rastopite 200 grama čokolade i kad izvadite tortu iz frižidera i uklonite prsten od kalupa, okrenite je naopako i prelijte glazurom od rastopljene čokolade.

Tortu držite na sobnoj temperaturi dok se glazura ne ohladi.