Lifestyle

Marijana Kašić odgovara na škakljivo pitanje: Da li muškarci žele samo seks

Da li muškarci žele samo seks je večna dilema za mnoge dame, a posebno one koje želo nešto više. O temi šta raditi kada muškarci od vas žele samo seks, piše lepa Marijana Kašić.

Marijana Kašić odgovara na škakljivo pitanje:  Da li muškarci žele samo seks

OSTILL/Getty via Guliver

Ona pomaže ženama da izgrade samopouzdanje i da vole sebe, edukuje ih o seksu i odgovara na mnoga tabu pitanja; đuska za početak i kraj dana sa svojim pratiocima na Instagramu i sa svima deli svoju pozitivnu energiju. Zato, ove nedelje na temu – šta kada muškarci od vas žele samo seks – za vas piše lepa Marijana Kašić. Evo šta kaže:

Danas pričamo o jednoj interesantnoj temi. O tome šta mi možemo da uradimo ako stalno nailazimo na muškarce koji žele samo seks. Naravno, pod uslovom da mi želimo nesto više. Skoro 80% žena je prijavilo da je imalo bar jedan takav period u životu. O ovoj temi pričamo na primeru jednog pitanja iz mog inboksa.

Marijana Kašić – bloginja.marijana

 

Dobila sam poruku od devojke koja želi da izgubi nevinost u vezi, ali svi muškarci pri upoznavanju odmah okreću priču na seks. (Cela poruka je na dnu u galeriji, listajte) ⠀

Da li su svi muškarci takvi, ili je samo loša sreća, ili ipak ima i naše odgovornosti u tome na kakve ljude nailazimo? 

Pre svega želim da napomenem da je normalno ako neko želi seks, ne želi vezu, dok god je iskren i kulturan bez narušavanja tuđih granica (kao na primer, slanja slika intimnih delova tela bez odobrenja). Isto tako je normalno da ako vas to ne zanima takve kontakte preskočite, piše "Lepota i Zdravlje" 

Ali, ako nailazite isključivo na takve muškarce, dok želite nešto drugo, vreme je da razmislite o sledećim pitanjima:⠀

Kako vas vide muškarci pri upoznavanju?

Pogledajte sebe “iz drugog ugla” i vašu prezentaciju na mestima gde upoznajete muškarce (bilo da je to Instagram, neki dejting profil ili uživo). Devojka koja je poslala pitanje ima zatvoreni profil i sliku sa izraženim dekolteom. Da li ste seksi ili seksualizovane? Na šta stavljate akcenat? Nije samo izgled u pitanje, tu su i ponašanje, maniri, harizma. ⠀

Ja na Instagramu đuskam u donjem vešu, borim se za slobodu, ali ne gledam ga kao mesto za upoznavanje. Kad pravim anketu na dejting aplikaciji, ne stavljam slike u gaćama ili druge “provokativne”, pišem zanimljiv opis i biram muškarce sličnog profila. Tamo ne želim da trošim vreme na borbu sa stereotipima već filtriram

Ključni pojmovi dobre veze: Šta je nužno da bi partneri bili zadovoljni zajednicom

Zoran Zeremski Getty Images Plus via Getty Images

 

 

Zašto birate stalno iste muškarce?

Devojka je napisala da nekad izgubi kontrolu i nastavi sa sekstingom ali posle se oseća bezveze. To je kad se postupci i želje ne poklapaju. Zašto birate da ulazite u komunikaciju ako je odmah jasno da su želje različite? Ovo zahteva dosta preispitivanja, psihoterapija može pomoći. (Pročitajte: Evo kako vam seks može reći da nešto u vašoj vezi nije u redu!)

Šta osim seksa nudite muškarcu?

Da li ste interesantni onim muškarcima koje vi priželjkujete? Da li imate zanimljiv ispunjen život? Hobije, prijatelje, posao/fakultet? Da li ste dobar sagovornik? Da li znate da flertujte? Imate smisao za humor?

Radite pre svega na sebi i svom samopouzdanju i može se lako desiti da se kvalitet osoba koje privlačite magično promeni.⠀

Mene jako zanima šta vi mislite i koji savet biste dali devojci?

Pišite nam u komentarima 🙂

 

 

Komentari (0)

Loading