Sutra je Veliki petak: Jedna stvar se NIKAKO NE RADI, a ove OBIČAJE svaki vernik treba da ispoštuje
02/05/2024
8h
Običaji za Veliki petak su brojni
Autor: Tanja Kovač | 22/02/2020
ROLAT OD ĆURETINE
Za 4 osobe
SASTOJCI:
500 g ćurećeg mlevenog mesa
4 kašike pavlake
4 lista pršute
3 lista tanko sečene mocarele ili čedar sira
kašika parmezana
žumance
1 celo jaje
100 g brašna
kašičica kumina
100 g prezli
šaka peršuna
ulje
so
biber
PRIPREMA:
Ćutetinu stavite u dublju posudu i zamesite je s tri kašike prezli, žumancetom, sitno iseckanim peršunom, kuminom, biberom, parmezanom i prstohvatom soli. Prebacite je na pravougaono parče folije, posuto prezlama, dobro je utapkajte, a zatim preko nje stavite novu foliju i tanjite oklagijom. Kada dovoljno istanjite, premažite pavlakom, a uz gornju ivicu, odakle ćete početi da je uvijate, stavite pršutu i mocarelu. Dobro je urolajte, zatvorite krajeve i ubodite čačkalicom. Za sam kraj, ćuretinu pažljivo umočite u brašno, u umućeno jaje, pa u prezle, a potom prebacite u pleh, na koji ste prethodno stavili foliju i malo ulja. Pecite na 200 stepeni 40 minuta, a kada jelo bude gotovo, poslužite ga sa zelenom, kuvanom boranijom i malo susama.
ĆURETINA U SOSU OD PAVLAKE I PEČURAKA
Za 4 osobe:
PRIPREMA: SAT I PO
SASTOJCI:
600 g ćurećih bataka i karabataka
200 ml neutralne pavlake za kuvanje
300 g pečuraka
glavica crnog luka
čen belog luka
kašika suvog začina
ulje
veza peršuna
so
biber
ruzmarin
PRIPREMA :
Batake i karabatake posolite, pobiberite i prosecite na par mesta kako biste u otvore ubacili beli luk i ruzmarin. Lagano ih poređajte u vatrostalnu posudu, koju ste prethodno premazali uljem i napunili s 200 ml vode. Prekrijte folijom i ubacite u rernu, zagrejanu na 200 stepeni. Nakon 40 minuta foliju sklonite, temperaturu smanjite i meso pecite dok ne porumeni. U međuvremenu, u tiganju s malo ulja propržite sitno iseckan crni luk. Kad požuti, dodajte mu oprane i na listove isečene pečurke, a desetak minuta kasnije sve sastojke prelijte neutralnom pavlakom. Dobro promešajte i dodajte ćuretinu. Ostavite da se krčka na blagoj vatri 30 minuta, a pre posluženja ukrasite peršunom.
Omiljena zdrava poslastica Novaka i Jelene Đoković: Jedite je koliko hoćete bez griže savesti
Sutra je Veliki petak: Jedna stvar se NIKAKO NE RADI, a ove OBIČAJE svaki vernik treba da ispoštuje
02/05/2024
8h
Običaji za Veliki petak su brojni
Tajna koju mnogi ne žele da znate: Ako ovo stavite u cveće, preporodiće se!
27/04/2024
5 dana
Ljuske od jaja mogu da se koriste za ovo
Održana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
27/04/2024
5 dana
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
Luksuzna skoro kao Čolina: Prve fotografije raskošne vile Saše Matića na Košutnjaku
02/05/2024
5h
Kuća Saše Matića na Košutnjaku
Horoskop za 3. maj: Ribe pred velikom emotivnom dilemom, a evo šta očekuje Rakove i Vage
02/05/2024
4h
Horoskop za 3. maj 2024. godine
Nema veze što je oženjen: Zgodni doktor odveo Irinu Vukotić na rođendansko putovanje (FOTO)
02/05/2024
6h
Dečko Irine Vukotić očarao voditeljku