Tajna koju mnogi ne žele da znate: Ako ovo stavite u cveće, preporodiće se!
27/04/2024
13h
Ljuske od jaja mogu da se koriste za ovo
Autor: Tanja Kovač | 15/05/2020
U vreme kada nikome nije do zadržavanja u radnjama, odnosno kada su redovi ispred kasapnica predugi, pravi spas su gotova pakovanja, poput mlevenog mesa.
Predlažemo vam dva vrlo ukusna specijaliteta za koja vam neće biti potrebno previše vremena za spremanje.
Ova dva jela sa mlevenim mesom je lako pripremiti, a još lakše pojesti sa članovima svoje porodice.
Vreme pripreme 50 minuta
Za 2 osobe
Sastojci:
4 patlidžana
Veza peršuna
3 jaja
400 grama goveđeg mlevenog mesa
2 crvena luka
4 čena belog luka
5 paradajza
so i biber
Priprema:
Patliđžane isecite na kriške, posolite da izađe gorčina, onda ih grilujte . Crni luk prodinstajte, zatim i beli, dodajte mleveno goveđe meso, dodajte so i dosta bibera, seckani paradajz i kada ispari tečnost, dodajte i seckani peršun. Nauljite tepsiju koja se ne lepi, na dno stavite grilovane patliđžane, pa preko mleveno meso sa paradajzom, pa malo maslinovog ulja, onda opet patlidžane, pa meso i završite patliđžanima i još malo maslinovog ulja. Sve prelijete umućenim jajima.
Tepsiju stavite u zagrejanu rernu, na 250c, a posle 10 minuta smanjite na 220 stepeni i pecite dok tečnost ne uvri, odnosno dok se musaka postane reši Na kraju vruću musaku pospite sa još seckanog peršuna.
Vreme pripreme 60 minuta
Za tri osobe
Sastojci:
400g mlevenog mesa
Za preliv:
300ml jogurta
1 kašičica suvog peršuna
1 kašičica bosiljka
1 kašika maslinovog ulja
so, biber
Priprema:
Sredinu hleba stavite u mleko pa to iscedite i stavite u mleveno meso. Dobro pomešajte. Zatim dodajte luk, beli luk, prašak za pecivo i suvi začin pa oblikujte ćufte. Uvaljajte ih u prezle i pržite ih u ulju. Za preliv pomešajte navedene sastojke i njime prelijte ćufte.
Tajna koju mnogi ne žele da znate: Ako ovo stavite u cveće, preporodiće se!
27/04/2024
13h
Ljuske od jaja mogu da se koriste za ovo
Održana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
27/04/2024
20h
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
Iskusite čari odmora u luksuznom resortu - Doživite lepotu Istre
26/04/2024
1 dana
Odmor u luksuznom resortu od sada tokom cele godine
Ko je izgubio opkladu? Evo koliko je to koštalo…
26/04/2024
1 dana
Više od decenije Džordž Kluni je ambasador brenda Nespresso, pionira kafe u kapsulama
Zemljače, nije ni čudo što si se razveo od Meline: Sarajlije žestoko oplele po Džinoviću
27/04/2024
8h
Sarajlije o Harisu Džinoviću imale šta da kažu
Vaskrs u domu Seke Aleksić ne može da prođe bez ove torte: Slatka je a pravi se od povrća (FOTO)
27/04/2024
14h
Recept Seke Aleksić za vaskršnji slatki sto odličan je za domaćice početnice
U kasnim noćnim satima: Dragana Mirković uhvaćena u tajnom susretu s poznatim glumcem!
27/04/2024
18h
Dragana Mirković u Beogradu sa posebnim razlogom
Komentari (0)