Simptom koji ne sme da se zanemari: Šta znači ako kašljete posle jela?
01/05/2024
11h
Kašalj posle jela može da bude simptom bolesti
Autor: Tamara Roksandić | 15/08/2020
Ovi sočni zalogaji probudiće vaša čula...
trećina čaše maslinovog ulja
2 čena belog luka
3 kašike soja sosa
2 kašike limunovog soka
1 kašika dižonskog senfa
pola kašičice soli
osmina kašike paprike
2 kilograma bifteka
U velikoj posudi pomešajte maslinovo ulje, beli luk, soja sos, limunov sok, senf, so i biber. Isecite biftek na režnjeve, stavite u posudu i držite u frižideru u trajanju od 20 minuta do 8 sati, da meso upije sve sokove. Kada ste spremni, morate pripremiti tiganj. Ugrejte da ulje bude vrelo i pržite bifteke sa svake strane po pet minuta da biste postigli da bude srednje pečeno meso. Izvadite bifteke iz tiganja, pokrijte folijom i pustite da stoje 10 minuta pre serviranja, tako da se sokovi ponovo distribuiraju, a biftek će biti izvanredan i sočan. Poslužite ga s povrćem.
maslinovo ulje
kilogram odreska od junetine
so, biber
3 grančice ruzmarina
10 čeri paradajza
Neka odrezak odleži nekoliko sati u maslinovom ulju. Tako se stabilizuju mesne belančevine zbog čega je meso na samom kraju mnogo mekše i ukusnije. Meso secite na debljinu od četiri centimetra. Nikad nemojte odrezak direktno iz frižidera stavljati na vatru, dajte mu malo vremena da se ugreje. Posolite sa svake strane pa pecite ili na dobro zagrejanom roštilju ili na električnom roštilju s minimalnom količinom ulja.
Za srednje pečen biftek sledite korake, dva puta po dva minuta pečenja na svakoj strani, od ukupno osam minuta. Važno je slediti ova uputstva i ne okretati meso češće. Tokom pečenja možete grančicom ruzmarina umočenom u maslinovo ulje lagano da premažete meso s jedne i druge strane.
Tako se karamelizuju belančevine i odrezak dobija lepu braonkastu boju. Pre posluživanja, pustite odrezak da se “odmori" dva-tri minuta i da se sokovi stabilizuju, što će mu osigurati posebnu sočnost. Potom na meso stavite par kapi maslinovog ulja i servirajte ga sa isečenim čeri paradajzom i grančicama ruzmarina.
Simptom koji ne sme da se zanemari: Šta znači ako kašljete posle jela?
01/05/2024
11h
Kašalj posle jela može da bude simptom bolesti
Tajna koju mnogi ne žele da znate: Ako ovo stavite u cveće, preporodiće se!
27/04/2024
4 dana
Ljuske od jaja mogu da se koriste za ovo
Održana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
27/04/2024
4 dana
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
Sara Jovanović otkrila detalje devojačke večeri: Kuma je imala pune ruke posla (FOTO)
01/05/2024
1h
Sara Jovanović devojačko veče organizovala kumi
Zaigrala bosonoga, golog stomaka: Jelena Đoković otkrila pravo lice, svi gledaju u čudu (VIDEO)
01/05/2024
3h
Snimak Jelene Đoković zapalio mreže
NOSTALGIJA ZA KOLAGENOM ZAVRŠAVA SE OVDE I SADA!
01/05/2024
6h
Avon je lansirao svoje novo malo čudo u vidu nanovije dnevne i noćne kreme
Komentari (0)