
Hana, uspela si! Nataša i Dača 14 godina od razvoda ponovo zajedno FOTO
16/06/2025
3h
Danilo Ikodinović i Nataša Bekvalac ponovo zajedno
Autor: Tamara Kovacevic | 07/11/2020
Kad na ulici zamiriše ovaj pečeni plod, svi znamo da nas jesen već obavija svojim hladnim zagrljajem.
Umesto klasične, već svima poznate poslastice kesten-pirea, predlažemo vam nešto drugačije i za prave gastronome vrlo ukusne specijalitete s namirnicom koja je prava riznica zdravih i hranljivih materija...
Za 2 osobe
Vreme pripreme: 60 minuta
600 g kestenja
100 ml pavlake
2 l pilećeg bujona
glavica crnog luka
3 veze peršuna
2 karanfilića
lovorov list
pola kašičice šećera
Photo by: sugar0607 / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Zasecite nožem ljuske kestenja, stavite da se kuva u vodi, a zatim pecite na 230 stepeni desetak minuta, pa ohladite i oljuštite. U velikoj šerpi pomešajte pileći bujon, kestenje i seckani luk. Peršun, lovorov list i karanfilić pomešajte i stavite da se kuva sa supom na niskoj temperaturi 45 minuta. U blenderu ispasirajte smesu s kestenjem. Dodajte pavlaku, šećer, posolite i pobiberite po ukusu. Vratite na ringlu i prokuvajte još nekoliko minuta.
Za 2 osobe
Vreme pripreme: 30 minuta
50 g brokolija
50 g tikvica
pola glavice seckanog luka
2 jajeta
150 g prezli
150 g očišćenog kuvanog ili pečenog kestenja
maslinovo ulje
so, biber
Photo by: FourEyesTim / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Propržite luk na malo maslinovog ulja, pa ostavite da se ohladi. Umutite dva jajeta viljuškom i pomešajte s prokuvanim brokolijem i proprženim usitnjenim tikvicama, prezlama i kestenjem. Posolite i pobiberite po ukusu, napravite pljeskavice i pržite na malo maslinovog ulja, oko pet minuta sa obe strane. Dodatne priloge za ovaj veganski burger odaberite po ukusu.
Za 4 osobe
Vreme pripreme: 45 minuta
500 g keksa
300 g čokolade za kuvanje
500 g kesten-pirea
100 g maslaca
700 ml slatke pavlake
300 g mlečne čokolade
Photo by: antoniotruzzi / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Na dno kalupa poređajte keks koji ste prethodno blago natopili mlekom ili kafom. Otopite na pari 300 grama čokolade za kuvanje i 200 mililitara slatke pavlake. Skinite s vatre i dodajte 300 grama mlečne čokolade. Kad se čokoladna smesa ohladi, pomešajte je sa 300 mililitara prethodno umućene slatke pavlake. Kesten-pire držite dva sata na sobnoj temperaturi, a potom izmiksajte sa 100 grama omekšalog maslaca i pomešajte sa 200 mililitara umućene slatke pavlake. Na keks sipajte ohlađeni čokoladni krem a potom kesten-pire krem. Tortu možete da premažete čokoladnom glazurom. Ukrasite po želji.
Hana, uspela si! Nataša i Dača 14 godina od razvoda ponovo zajedno FOTO
16/06/2025
3h
Danilo Ikodinović i Nataša Bekvalac ponovo zajedno
Dirala sam zabranjeno voće, goreću u paklu: Snežana Savić u 72. godini priznala svoj najveći greh
16/06/2025
4h
Snežana Savić priznala svoj najveći greh
16/06/2025
5h
Obrazovanje Zorice Brunclik pevačicu svrstava u red najobrazovanijih pevačica u našoj zemlji
Roštilj, bazen i dvospratna kuća kao iz bajke: Zavirite na ušuškano imanje Ivane Peters FOTO
16/06/2025
6h
Kuća Ivane Peters van Beograda prava je oaza u prirodi
Horoskop za 17. jun: Jedan znak krije emocije i od sebe samog, Jarčevi, nije dan za nove početke
16/06/2025
7h
Horoskop za 17. jun 2025. godine
Komentari (0)