Lifestyle

Olakšajte sebi čišćenje kuće, ovi trikovi pomažu

Autor: | 06/02/2021

Niko ne voli da sređuje kuću, ali trikovi koji pomažu da to bude efikasnije i da kraće traje nisu na odmet. Mnogo stvari koje svakodnevno koristimo u kući može da bude od koristi i za čišćenje.

Olakšajte sebi čišćenje kuće, ovi trikovi pomažu

Soda bikarbona, sirće su samo neke namirnice koje uvek imamo u kući, a čine čuda u čišćenju.

Besprekorno čisto ogledalo uz malo pene za brijanje

Nanesite malo pene za brijanje na ogledalo, a zatim obrišite krpom.  Pena za brijanje uklanja sve mrlje sa ogledala, a pritom sprečava i da vam ogledalo zamagli kada se tuširate kažu eksperti za čišćenje. Verovali ili ne trik je u tome što od pene ostaje tanak zaštitni sloj na ogledalu, koje sprečava zamagljenje.

Nerđajući čelik i maslinovo ulje dobitna kombinacija

Kada čistite predmete od nerđajućeg čelika nanesite maslinovo ulje na krpu i prebrišite, tako ćete ukloniti sve mrlje i otiske prstiju koji lako ostaju. Na kraju suvom krpom pređite preko predmeta kako biste uklonili višak ulja. Neverovatno kako se sijaju predmeti.

Gumene rukavice spašavaju vas dlaka

Ukoliko imate u kući psa ili mačku znate koliko je naporno stalno čistiti jer je životinjska dlaka svuda, I po tepihu, nameštaju, odeći. Korišćenjem gumenih rukavica, onih za čišćenje, lako ćete se rešiti ove napasti. Jednostavno pređite rukama po površini  sa koje želite da skinete dlake I one će se zalepiti za rukavice. Posle ih samo operete sa vodom.

Magija sode bikarbone u rerni

Sipajte u ambalažu sa raspršivačem vodu i dodajte malo sode bikarbone, kako biste napravili sredstvo za čišćenje rerne. Eksperi savetuju da se rerna čisti isključivo prirodnim sredstivma I da izbegavate hemikalije. Ovo domaće sredstvo za čišćenje naprskajte, ostavite da malo odstoji, a zatim očistite krpom.

Sirćetu nije mesto samo samo u kuhinji

Komadić vate ili tupfera umočite u sirće I očistite slavine u kuhinji I kupatilu. Osim što će povratiti svoj nekadašnji sjaj, skinuće I kamenac.

Soda bikarbona daje svežinu

Ukoliko imate stariji dušek u sobi koji je počeo čudno da miriše, soda bikarbona može i tu da pomogne. Pospite sodu bikarbonu po dušeku i ostavite da odstoji nekoliko sati. Nakon toga usisajte dušek koji će mnogo svežije mirisati. Najbolje od svega je to što nećete morati da ga pomerate kako biste ga osvežili.

 

 

Komentari (0)

Loading