Bela jelka, lampice i Krcko Oraščić: Ovako izgleda praznična idila u domu Dragane Mićalović FOTO
16/12/2025
56 min
Jelka Dragane Mićalović posebna je
Autor: Andrea Netović | 05/08/2021
Punjena japanska tikva sa spanaćem i sirom upravo je recept Minina bake, koja je sa 88 godina zbog unuke potpuno promenila prazničnu trpezu.
- To kada sam rekla da ne želim da jedem ništa životinjsko, bio je pravi šok za baku. Stalno me je pitala: “Pa šta da ti sada spremim, šta ćeš da jedeš?” Međutim, vrlo brzo shvatila je da je to kod mene ozbiljno i počela je da priprema divnu vegansku hranu za praznike. Ona je pravi car. Uvek se sa njom konsultujem kada ne znam šta bih kuvala. Hokaido tikva, koja ima pomalo kestenkasti ukus , upravo je njen predlog, a osim što se lako priprema vrlo je i ukusna. Za ovaj recept potrebni su nam jedna bundeva srednje veličine, 300g spanaća, tri čena belog luka, šolja maslinovog ulja, jedan limun, nekoliko čeri paradajza i što više biljnog sira, po želji – započinje priču glumica i nastavlja:
- Tikvu očistiti od semenki, zatim iseckati spanać, posuti po njemu dve kašike maslinovog ulja, iscediti preko njega jedan limun, dodati sira po želji i čeri paradajz. Sve lepo rukama promešati da smesa bude gnjecava, a zatim njome napuniti tikvu. Tepsiju u kojoj će se peći potrebno je preliti sa malo maslinovog ulja, položiti tikvu i staviti je da se peče na 180 stepeni 50 minuta. Gledajte da su vam uključeni i gornji i donji grejač i obavezno izgasite ventilator u rerni – zaključuje ćerka Anice Dobre.
Ljubav prema životinjama kod Mine je tolika da ona danas ima čak sedam pasa, a kojima uživa da šeta Dorćolom.
Bela jelka, lampice i Krcko Oraščić: Ovako izgleda praznična idila u domu Dragane Mićalović FOTO
16/12/2025
56 min
Jelka Dragane Mićalović posebna je
Teško mi pada što moja porodica nije sa mnom: Za Pejovića je kraj godine posebno emotivno bolan
15/12/2025
13h
Porodica Aca Pejovića za njega je svetinja
Komentari (0)