
MENEGHETTIJEVA KULINARSKA PRIČA
Želja za potpunim doživljajem odmora i osveženja često nam budi asocijacije na idilične ambijente u kojima se možemo opustiti i uživati. Vešto skrivena od glavnih saobraćajnica i letnjih gužvi, takva oaza postoji – u dva restorana koji se nalaze u sklopu „Meneghetti Wine Hotel & Winery kompleksa“.
Promo
Oni se savršeno i usklađeno nadopunjuju, te izvrsno odgovaraju kako toplim danima, tako i elegantnim večerima.

Promo
Oliveto Restaurant & Lounge Bar
BAJKOVITA LOKACIJA ZA NEZABORAVAN LETNjI RUČAK
Ugodna hladovina, cvetni miris u vazduhu, lagana i okrepljujuća jela, savršeno ohlađena pića – sve to možete pronaći u „Oliveto“ restoranu, smeštenom pod krošnjama, okruženom vinogradima, besprekorno uređenim travnjakom i bazenom.

Promo
Kuhinja na otvorenom, s čijim tajnama goste sa samo nekoliko metara udaljenosti upoznaju „Meheghetti“ kuvari, upotpunjuje osećaj blaženstva i uživanja.
Promo
U „Olivetu“ jela se pripremaju od svežih sezonskih namirnica, a sintagma „od polja do stola“ primenjuje se u potpunosti i svakodnevno, s obzirom na to da kompleks ima sopstveni organski vrt s povrćem i začinskim biljem, u kojem gosti mogu sami ubrati ponešto.
Promo
Nakon izvrsnih predjela poput burate s pršutom San Danielle ili koktela od plave rakovice, možete probati izvrsne paste i rižota, od kojih je mnogima omiljena Spaccatelli testenina s plodovima mora i uljem od ruzmarina ili nadaleko poznati istarski fuži s letnim tartufom.

Promo
Za ljubitelje mesa i roštilja na jelovniku se nude raznovrsni gurmanluci od boškarina, jagnjetine, lignji, kozica s morskim šparogama, zapečeni rep tune i još mnogo toga.
Promo
Kako iznenađenjima nema kraja, „Oliveto“ je uveo i specijalnu ponudu u tri sleda- Bottomless Lunch. Reč je ponudi gde se za 440 kuna dobija ručak od tri sleda/jela i odabrano vino uz neograničenu konzumaciju - Meneghetti Reserva Classic 2015, Malvazije 2021 i Merlota 2019. Takođe, svakodnevno se priprema „catch-of-the-day“ – tek ulovljena bela riba.
Promo
Promo
Meneghetti restoran - Elegantna istarska priča
Sa zalaskom sunca „Meneghetti“ uvek zasija u elegantnom izdanju, pa se tako za večeru selimo iz ležernog ambijenta „Oliveta“ u glavni restoran koji deli ime s hotelom, a godinama već ponosno nosi preporuku Michelinovog vodiča.
Promo
Osim ugodnog enterijera, restoran „Meneghetti“ krasi prostrana terasa, kao i prostor za „private dining“, osmišljen za goste koji žele na poseban način obeležiti važan događaj ili se počastiti VIP tretmanom uz personaliziranu uslugu.
Promo
Ako po prvi put posećujete ovaj restoran, preporuka domaćina je jelovnik u kojem je šef Damir Pejčinović objedinio najbolja jela iz aktuelnog jelovnika – s naglaskom na sezonske i lokalne namirnice. Za one koji vole samostalno da kombinuju obroke, a la carte ponuda je pravi izbor.

Promo
Vrhunski ugođaj tako možete pronaći u laganoj Tonnarelli testenini s Gambero Rosso kozicama i kremom od kafe, ili pak u filetu hame s artičokama, šparglama i školjkama, a ako više volite meso sporo kuvani obraz od crne svinje s celerom, lešnicima i kokicama od kvinoje neće vas ostaviti ravnodušnim. Uz savete iskusnih somelijera – vaše će iskustvo sigurno biti za pamćenje!
Promo
Komentari (0)