Lifestyle

U pohod gradom sa najboljim partnerom

Popularni glumac prenosi svoje utiske o tome kako se to razlikuje Beograd njegovog detinjstva od ovog danas, i otkriva da svojim novim mobilnim telefonom Huawei nova 10 Pro rado beleži najzanimljivije trenutke sa ekipom sa snimanja, ali i ćerkom Rosom

U pohod gradom sa najboljim partnerom

Glumac Stevan Piale (35) odavno je stekao status jednog od najpopularnijih umetnika svoje generacije. Zvezda serije "Igra sudbine" veoma je vezan za delove Beograda u kojima je proveo detinjstvo i koji mu bude najlepše uspomene. Zato je odabrao da za beleženje uspomena ima najvernijeg partnera, Huawei nova 10 Pro mobilni telefon, čije mu karakteristike pomažu u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, a među njima se naročito ističu prednja i zadnja kamera koje Stevan posebno koristi, kako u privatnom, tako i u poslovnom životu. Sa Stevanom, koji čeka rođenje drugog deteta budući da je njegova supruga Una ponovo u drugom stanju, razgovarali smo o malim ali važnim stvarima koje mu olakšavaju svakodnevicu, njegovom rodnom gradu i načinu na koji provodi vreme s prijateljima i ćerkom Rosom.

STORY: Budući da je Beograd vaš rodni grad, da li ste oduvek imali potrebu da čuvate uspomene na njega?
STEVAN PIALE: Više sam imao potrebu da istražujem, učim o gradu i pravim uspomene. Imao sam "živu" mladost i svaki deo grada mi budi neku uspomenu. Drugari se često šale sa mnom jer gde god se nađemo meni navre neka uspomena baš na taj deo grada, a ja imam potrebu da je iznova prepričam.

Promo

 

STORY: Sad kada imate vernog partnera u poduhvatu čuvanja uspomena na prestonicu Srbije, novi telefon Huawei nova 10 Pro, koja su Vam omiljena mesta za pravljenje fotografija?

S.P.: Nemam određena mesta, više volim da "uhvatim" trenutak koji mi se dopadne. Ipak, kad biram lokacije ili mesta za slikanje, uvek biram stari Beograd, napuštene fabrike, kuće ili mesta gde je priroda pobedila arhitekturu.

STORY: Koliko vam znači, posebno zbog prirode vašeg posla, činjenica da u mobilnom telefonu imate besprekornu kameru?
S.P.: Izuzetno mi znači. Kupio sam profesionalni fotoaparat pre dve godine, ali sam nedavno zaključio da mi uopšte nije potreban i da ne moram da ga nosim sa sobom jer u svakom trenutku sa sobom imam telefon koji pravi profesionalne fotografije.

STORY: Huawei nova 10 Pro je idealan uređaj za pravljenje selfija, koliko je Vama upravo to zanimljivo za korišćenje u svakodnevnom "osvajanju grada" sa Vašim detetom?

S.P.: Rosu uglavnom slikam zadnjom kamerom dok selfije najčešće pravim ne bih li zabeležio situaciju u kojoj se nalazim ili ekipu sa kojom sam u tom trenutku. Od kada imam Huawei nova 10 Pro počeo sam mnogo više da koristim selfi kameru jer je ovo verovatno najbolja selfi kamera koju sam do sada imao na telefonu jer ima rezoluciju od 60 MP i ultra - široki ugao, tako da u kadar staje sve što želim. Skoro sam oragnizovao za sebe turu po Zemunu gde sam zabeležio neke od važnih tačaka odrastanja - vrtić, osnovnu školu, stadion Zemuna i Gardoš. 

 

Promo

 

STORY: Da li ste dete vodili na mesta koja su vama bila omiljena u detinjstvu i da li čuvate uspomene na te "pohode"?
S.P.: Polako je uvodim u svoj svet i pokazujem joj meni važna mesta. Nedavno smo išli na stadion "Rajko Mitić" da gledamo Zvezdu i pokazala je da se ne zove slučajno Rosa (smeh)

Promo

 

STORY: Koliko se Beograd vašeg detinjstva promenio u odnosu na današnji grad i fotografišete li najzanimljivije promene?

S.P.: Svi smo svedoci koliko se svet promenio u poslednjih 30 godina i Beograd nije izuzetak. Neke stvari su nam u toj evoluciji prilično olakšale život, ali ja i dalje malo patim za tim starim Beogradom i prošlim vremenima. Ne fotografišem često promene ali fotografišem spoj tog starog i ovog novog Beograda jer i dalje postoje delovi grada koji izgledaju kao da je vreme stalo i jedino što ih odaje, recimo, bude novi električni automobil. Drago mi je da je sada mnogo lakše zabeležiti te promene, baš kamerom naprednih telefona kao što je ovaj.

Komentari (0)

Loading