Moćan i zdrav obrok: Ana Ivanović oduševila nesvakidašnjim receptom za ručak - od njega i koža blista

Nekadašnja teniserka Ana Ivanović nije krila koliko joj je važna zdrava, izbalansirana ishrana, te često pratioce obraduje novim receptom za obrok, pun vlakana i proteina. Ovog puta recept Ane Ivanović stiže pravo iz libanske kuhinje, a reč je o falafelima s povrćem.
Sastojci:
Za salatu:
- bundeva
- brokoli
- dva kuvana jaja
- crveni kupus
- seme od bundeve
- leblebija
Pročitajte: Omiljena namirnica Ane Ivanović je suvo zlato za zdravlje - Ubrzava metabolizam, jača imunitet, a ide baš uz sve
Za falafel:
- 200 g sušenih leblebija
- 20 g svežeg lista peršuna
- 20 g svežeg lista korijandera
- manja glavica crnog luka
- 2 do 3 čena belog luka
- kašika mlevenog susama
- so i biber po želji
Recepr za zdrav ručak Ane Ivanović - Priprema:
Povrće za salatu obarite, procedite i servirajte, dodajte svež kupus, iseckano jaje, seme od bundeve i kašiku leblebija.
Instagram
Priprema falafela:
Potopite leblebije noć pre i u vodu dodajte pola kašičice sode bikarbone. Ocedite sutradan vodu i leblebije stavite u blender zajedno sa začinima, lukom i belim lukom.
Blendajte da dobijete kompaktnu smesu i mrvičastu teksturu, ne sme da bude tekstura paste.
Smesu prebacite u posudu i stavite u frižider na jedan sat da se stegne. Pre nego što počnete da oblikujete kuglice u smesu dodajte mleveni susam.
Falafel možete da pržite na maslinovom ulju ili da ga ispečete u rerni. Kada je gotov, dodajte 4 do 5 kuglica vašoj salati i uživajte.
Komentari (0)