3 savršena ukusa Well Biome Kombuche: Zdravo i brzo osveženje
15/01/2025
1 dana
Well Biome Kombucha pravi se iz crnog čaja koji se bere u planinskim regionima.
Autor: Andrea Netović | 05/01/2024
Božićna česnica po tradiciji se sprema na Badnje veče ili Božićno jutro
Po tradiciji Božićna česnica, tačnije njena priprema i dekorisanje delo je domaćice porodice.
S obzirom na to da se običaji razlikuju od mesta do mesta i priprema česnice u nekim krajevima rezervisana je za Badnje veče, dok se kod drugih ona sprema rano ujutru na dan Božića pre nego što se ostali ukućani probude.
Tada domaćica meša neophodne sastojke, mesi testo, polaže ga u vatrostalnu posudu, dekoriše pletenicama, krstićima, srcima i drugim simbolima blagostanja, mira, zdravlja i sreće, naravno po želji, a potom u nju nežno skriva zlatnik ili prethodno opranu paru.
Zbog svega nabrojanog dugo se verovalo da božićna česnica mora da se sastoji od belog brašna, dosta jaja, mleka, ulja, međutim, postoji i drugi način pripreme.
Ako ne volite ili pak ne jedete belo brašno, vegan ste pa ne konzumirate ni životinjske proizvode, istovremeno vodite računa o ishrani pa ulje izbegavate, mi vam predstavljamo način kako da pripremite mekanu česnicu bez gore navedenih sastojaka.
Sastojci:
- 2 šolje speltinog brašna (količinu povećavate u odnosu na broj ukućana)
- 1 prašak za pecivo
- pola kašičice soli
- kašika maslaca
- voda
Priprema:
U veću posudu sipajte prvo suve sastojke: brašno, prašak za pecivo i so. Sve dobro izmešajte da se smesa izjednači. Potom kašiku maslaca rastopite u mikrotalasnoj, količinu jednaku nadvišenoj kašiki stavite u šolju i na minut i po ostavite u mikrotalasnoj pećnici. Kada se maslac rastopio, dodajte ga u brašno i blago izmešajte koliko može, za sam kraj dodajte vodu i mešajte sve dok se ne dobije smesa kao za mafine, malo gušća od smese za palačinke.
Papir za pečenje rasporedite u vatrostalnu posudu, gledajte da bude uža a dublja, sipajte dobijenu smesu, a potom dodajte prethodno opranu paru. Gurnite je što dublje.
Za sam kraj stavite u rernu da se peče na 180 stepeni. Rernu uključite par minuta ranije. Nakon 25 minuta dobićete predivnu, mekanu i zdravu božićnu česnicu, koju će vaši ukućani obožavati.
3 savršena ukusa Well Biome Kombuche: Zdravo i brzo osveženje
15/01/2025
1 dana
Well Biome Kombucha pravi se iz crnog čaja koji se bere u planinskim regionima.
Uz promo kod TOP15, ostvarite -15% popusta na omiljene Lilly proizvode – čak i na već snižene!
15/01/2025
1 dana
Vaši on line favoriti u 2024. godini
Ivan Milić oduševio Hrvatsku, da li on ide na Evroviziju?
14/01/2025
2 dana
Ivan Milić je predstavnik Hrvatske na Evroviziji 2025
Zimski favoriti u svim Fashion Company radnjama i do 60% na sniženju
09/01/2025
7 dana
Izdvojili smo zimske favorite koji su na 60% popusta u svim Fashion Company radnjama!
Na ruci devojke Lazara Ristovskog zasijao prsten: Ovakav niz dijamanta još niste videli (FOTO)
16/01/2025
51 min
Devojka Lazara Ristovskog se pohvalila prelepim prstenom
Kada je ovo uradila u 23 časa znao sam da me vara: Muž Goce Tržan o preljubi (FOTO)
16/01/2025
1h
Muž Goce Tržan muškarac je za primer
Jelena učinila ono što je Novak verovao da nikad neće: Došlo je vreme za to (FOTO)
16/01/2025
2h
Jelena i Novak Đoković sa decom su u Australiji
Ćerka Miroslava Ilića posle svega ide kod brata Devina: Njen suprug je sve dogovorio
16/01/2025
3h
Zet Miroslava Ilića godinama je u politici
Razgovarali smo, njena odluka je konačna: Rađen i Ana Kokić ćerku mogli samo da podrže
16/01/2025
9h
Ćerka Nikole Rađena i Ane Kokić donela odluku
Komentari (0)