Prvo oglašavanje Mladena Mijatovića nakon što je Dea potvrdila da je trudna
23/12/2025
1h
Oglasio se Mladen Mijatović nakon vesti da je Dea trudna
Autor: Andrea Netović | 05/01/2024
Franzi Meyer-7ARN514bTuA-Unsplash
Po tradiciji Božićna česnica, tačnije njena priprema i dekorisanje delo je domaćice porodice.
S obzirom na to da se običaji razlikuju od mesta do mesta i priprema česnice u nekim krajevima rezervisana je za Badnje veče, dok se kod drugih ona sprema rano ujutru na dan Božića pre nego što se ostali ukućani probude.
Tada domaćica meša neophodne sastojke, mesi testo, polaže ga u vatrostalnu posudu, dekoriše pletenicama, krstićima, srcima i drugim simbolima blagostanja, mira, zdravlja i sreće, naravno po želji, a potom u nju nežno skriva zlatnik ili prethodno opranu paru.
Pexels
Zbog svega nabrojanog dugo se verovalo da božićna česnica mora da se sastoji od belog brašna, dosta jaja, mleka, ulja, međutim, postoji i drugi način pripreme.
louise-lyshoj-WHJTaLqonkU-unsplash
Ako ne volite ili pak ne jedete belo brašno, vegan ste pa ne konzumirate ni životinjske proizvode, istovremeno vodite računa o ishrani pa ulje izbegavate, mi vam predstavljamo način kako da pripremite mekanu česnicu bez gore navedenih sastojaka.
Sastojci:
- 2 šolje speltinog brašna (količinu povećavate u odnosu na broj ukućana)
- 1 prašak za pecivo
- pola kašičice soli
- kašika maslaca
- voda
Priprema:
U veću posudu sipajte prvo suve sastojke: brašno, prašak za pecivo i so. Sve dobro izmešajte da se smesa izjednači. Potom kašiku maslaca rastopite u mikrotalasnoj, količinu jednaku nadvišenoj kašiki stavite u šolju i na minut i po ostavite u mikrotalasnoj pećnici. Kada se maslac rastopio, dodajte ga u brašno i blago izmešajte koliko može, za sam kraj dodajte vodu i mešajte sve dok se ne dobije smesa kao za mafine, malo gušća od smese za palačinke.
wesual-click-rsWZ-P9FbQ4-unsplash
Papir za pečenje rasporedite u vatrostalnu posudu, gledajte da bude uža a dublja, sipajte dobijenu smesu, a potom dodajte prethodno opranu paru. Gurnite je što dublje.
Za sam kraj stavite u rernu da se peče na 180 stepeni. Rernu uključite par minuta ranije. Nakon 25 minuta dobićete predivnu, mekanu i zdravu božićnu česnicu, koju će vaši ukućani obožavati.
Prvo oglašavanje Mladena Mijatovića nakon što je Dea potvrdila da je trudna
23/12/2025
1h
Oglasio se Mladen Mijatović nakon vesti da je Dea trudna
Trudna Dea Đurđević: Voditeljka Pinka čeka dete sa Lazarom kojeg krije od očiju javnosti!
23/12/2025
3h
Trudna Dea Đurđević
Nova era dugovečnosti: Kvantna medicina i peptidi u Bicomed centru
23/12/2025
8h
U misiji podizanja kvaliteta života i unapređenja zdravstvenog stanja uz prirodnu podršku i savremene tehnologije, Beograd je postao centar jednog višeg zdravstvenog modela – Bicomed, prvi holistički centar u Srbiji koji je uspeo da objedini naprednu kvantnu dijagnostiku sa preciznom peptidnom suplementacijom, jednim od najmoćnijih savremenih alata regenerativne medicine.
Komentari (0)