Lifestyle

Nega najdelikatnije kože

Okoloočna regije predstavlja najnežniji dermis na našem telu, zato je upravo ovom području na licu potrebna specijalna nega a mi vas savetujemo kako da što duže zadržite mladolikost na ovom delu lica

Nega najdelikatnije kože

promo ladria

Koža se s godinama menja, postaje tanja i naboranija, pa se menjaju i njene potrebe. Područje oko očiju posebno je podložno promenama, jer je to najdelikatnija regija, a zbog manjka lojnih žlezda koža na ovom delu lica lako postaje dehidrirana. To, u kombinaciji s ponavljajućim pokretima treptanja, pridonosi bržem stvaranju bora. Koža oko očiju je šest do deset puta tanja nego koža ostatka lica i sadrži 22 mišića koji su u neprestanom pokretu. To pomeranje olakšava i vrlo tanka koža koja je slabo zaštićena hidrolipidnim slojem i sadrži svega nekoliko vlakana kolagena i elastina. Budući da je često izloženo suvoći, na ovom se području kože prvo pojavljuju umor, suvoća, ali i znakovi starenja.

Uzroci stvaranja bora oko očiju

Ima dosta uzročnika za prevremeno opuštanje kože oko očiju:

- Ultraljubičasti zraci – razgrađuju kolagen u koži. Kolagen je glavni protein u tkivu kože, te je ključan za zadržavanje jedinstvene strukture kože lica tokom starenja. UV zracima se izlažemo tokom nezaštićenog i dugotrajnog izlaganja suncu, kao i upotrebom solarijuma.

- Stres utiče na hormone koji mogu ubrzati starenje kože, dok loša ishrana, bogata šećerom i prerađenom hranom, može smanjiti elastičnost kože.

- Loša nega kože, kao što je nepravilno čišćenje i nedovoljna hidratacija, može doprineti nastanku bora.

- - Genetika – geni mogu odrediti početak i težinu fizičkog starenja. Pa ipak, i pored genetske predispozicije, koja je kod svih organa, ne samo kože, izuzetno bitna, važno je znati da na kožu koja je često izložena spoljnom svetu (poput lica), više utiču spoljašnji faktori.

- Pušenje – smatra se da je pušenje najsnažniji „katalizator“ za stvaranje bora. Ono izlaže kožu oksidativnom stresu, pa tako oštećuje njen kolagen i elastin. Osim toga, pušenje steže krvne sudove na licu i tako sprečava normalnu cirkulaciju krvnih sudova i lišava kožu veoma značajnog vitamina A.

promo ladria

 

- Pokreti, jaka mimika i izrazi lica koji se ponavljaju – najčešći izrazi lica, poput namrštenog, nasmejanog ili zabrinutog, mogu da dovedu do stvaranja bora oko očiju. Ono što je takođe indikativno je loša navika spavanja. Pod tim podrazumevamo naslanjanje istih mišića lica uz jastuk tokom spavanja. Brojna istraživanja na ovu temu su dokazala da spavanje sa licem uronjenim u jastuk može pospešiti stvaranje bora oko očiju.

promo ladria

 

- Starenje je ključni i neizbežan uzrok pojave bora oko očiju. Kako godine prolaze, koža gubi svoju prirodnu elastičnost i sposobnost zadržavanja vlage, što dovodi do formiranja finih linija i bora. Smanjenje proizvodnje kolagena i elastina, koji su vitalni za održavanje čvrstoće i elastičnosti kože, dodatno doprinosi ovom procesu. Osim toga, prirodno smanjenje masnih slojeva ispod kože sa starenjem čini kožu tanjom i sklonijom bora, posebno u delikatnom području oko očiju, koje je već prirodno tanje i osetljivije.

Pravilna nega delikatne regije

Koža oko očiju zahteva pažljivu negu koja ne može biti jednaka u dvadesetim i recimo, pedesetim godinama. No, svako ko želi da održava kožu hidriranom i zdravom, bez obzira na godine, trebalo bi da nanese kremu za područje oko očiju svako jutro i veče, kako bi nadoknadio vlagu i tretirao kožu sastojcima za negu specijaliziranu za probleme koji ga muče. Kada nanosite neku kremu, serum ili drugu vrstu proizvoda za regiju oko očiju, budite nežni. Najbolje je blago tapkanje i mazanje laganim kliznim nežnim pokretima, grubo utrljavanje i masiranje pri nanošenju proizvoda može dugoročno podstaći opuštanje kože. Birajte kreme koje će aktivnim sastojcima dodatno nahraniti osetljivu kožu oko očiju.

L'ADRIA krema za područje oko očiju, dubinska negujuća morska krema za područje oko očiju u svojoj bogatoj kremastoj teksturi čuva tajnu nege. Baršunasto kremasti dodir negujućeg cveta mimoze uronjenog u obnavljajući maslinov skvalan pomaže obnovu barijere kože za dugotrajan osećaj hidratacije i mekoće, dok ekstremoliti, kofein i alge Jadrana, jednog od najčistijih mora sveta, umiruju, hidriraju te smanjuju otečenost i vidljivost bora, pružajući zategnut i odmoran izgled. Pogodna je za korišćenje na svim tipovima kože, uključujući i osetljivu kožu.

promo ladria

 

Nega kože sklone podočnjacima

Ako vas muče podočnjaci, tamni krugovi ispod očiju, naotečene oči, vreme je da se pozdravite njima. Kako je područje oko očiju vrlo tanko, veća je verovatnoća pojave tamnih krugova, posebno ako niste dovoljno spavali nekoliko kako treba.

Koža oko vaših očiju je posebno tanka – mnogo tanja nego na ostatku lica, stoga treba posebnu negu. Već smo rekli da tu ne postoje lojne žlezde, pa je potrebno nanositi gel ili kremu oko očiju svako jutro i veče kako biste navlažili to područje i sprečili nastanak bora i kako bi podočnjaci nestali. Takođe, pažljivo čistite područje oko očiju. Nika  ne koristite u predelu te regije uobičajeno sredstvo za pranje lica, jer biste mogli skinuti vlagu te ostaviti područje suvim i peckavim. Možete koristiti posebne vlažne maramice, tufere sa dvofaznim sredstvom za skidanje šminke, kao i proizvode za skidanje šminke oko očiju. Nikako ne trljajte oči previše, inače će podočnjaci samo biti vidljiviji. Kako biste sprečili tanke linije i bore oko očiju, i kako bi podočnjaci bili prošlost, pokušajte s popularnim vežbama joge za lice. Svakako, jedna od najdelodtvornijih stvari na tržištu su popularni eye paches, gel jastučići natopljeni revitalizijućim serumom, koji odlično utiču na tanku i delikatnu kožu oko očiju, dodatno je hraneći.

promo ladria

 

L'ADRIA Eye patches kroz opuštajući morski ritual otkriva tajnu vitalnosti kože oko očiju. Biorazgradljivi gel jastučići za područje oko očiju na bazi gela morskih algi natopljeni su hidratantnim revitalizujućim serumom koji umiruje, pruža odmoran izgled, smanjuje podbulost te daje efekat liftinga.

 

Komentari (0)

Loading